Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

WSJ: Η Ρωσία έχει ήδη στείλει ειδικές δυνάμεις στη Συρία, από την Ουκρανία

 

E5BDA463C60884B48CA50221490C0CEA.jpg

Ανάμεσα στις δυνάμεις που έχουν σταλεί στη Συρία βρίσκονται και άνδρες τις μονάδας Zaslon, η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία του ρωσικού διπλωματικού σώματος, δήλωσε ρώσος αξιωματούχος στην «Wall Street Journal».
Δεκάδες άνδρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων που μέχρι πρότινος επιχειρούσαν στην ανατολική Ουκρανία έχει στείλει η Μόσχα στη Συρία, καθώς το Κρεμλίνο στρέφει την προσοχή του προς τη Μέση Ανατολή στην προσπάθειά του να στηρίξει το καθεστώς Άσαντ, όπως μεταδίδει η «Wall Street Journal».

Η Ρωσία ενεπλάκη άμεσα στον συριακό εμφύλιο πόλεμο στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές προς υποστήριξη των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δεσμευθεί ότι η Ρωσία δεν θα στείλει επίγεια στρατεύματα στη Συρία, ωστόσο, σύμφωνα με ρωσικές και Δυτικές πηγές της WSJ, μικρές ομάδες ειδικών δυνάμεων – που παραδοσιακά δρουν μυστικά – βρίσκονται ήδη σε συριακό έδαφος.

«Οι ειδικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την Ουκρανία και στάλθηκαν στην Συρία», δήλωσε στην WSJ αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, περιγράφοντας τους στρατιώτες που μετατέθηκαν από τις τάξεις των ρωσόφιλων ανταρτών στη Μέση Ανατολή ως «κάτι παραπλήσιο» στην αμερικανική Delta Force.

Ανάμεσα στις δυνάμεις που έχουν σταλεί στη Συρία, προσέθεσε η ίδια πηγή, βρίσκονται και άνδρες τις μονάδας Zaslon, η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία του ρωσικού διπλωματικού σώματος. Μαζί τους βρίσκονται και αξιωματικοί της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, οι οποίοι συνεργάζονται με τις μυστικές υπηρεσίες της Δαμασκού.

Τη μεταφορά ρωσικών ειδικών δυνάμεων στη Συρία από την Ουκρανία επιβεβαίωσε στην «Wall Street Journal» και αμερικανός αξιωματούχος, επισημαίνοντας πως ένας από τους ρόλους τους είναι να συντονίσουν καλύτερα τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς με την επιθετική δράση των συριακών επίγειων στρατευμάτων. «Οι Ρώσοι επιχειρούν πολύ κοντά στις συριακές μονάδες», είπε.

Η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την φερόμενη παρουσία ρωσικών ειδικών δυνάμεων στη Συρία, έχοντας παλαιότερα επιβεβαιώσει μόνο την αποστολή εκπαιδευτών που είχαν καθήκον να βοηθήσουν τους Σύρους να μάθουν τη χρήση ρωσικού οπλισμού.

Σημειώνεται πως η Μόσχα ουδέποτε επιβεβαίωσε ότι έχει στείλει άνδρες των ειδικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία, κάτι που έχουν επανειλημμένα καταγγείλει οι ΗΠΑ και άλλα Δυτικά κράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου