Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ σε ύποπτες..... συναντήσεις

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ σε ύποπτες συναντήσεις στον Κορυδαλλό για το «Noor 1»

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στην Κρατική Ασφάλεια συμμετείχε σε ύποπτες συναντήσεις στις φυλακές Κορυδαλλού με κρατούμενους για την υπόθεση των δύο τόνων ηρωίνης που μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με το φορτηγό πλοίο «Noor 1».
 
Το εντυπωσιακό αυτό νέο στοιχείο φέρεται να προκύπτει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος», από αιφνιδιαστική «έφοδο» που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης δικαστικοί λειτουργοί και αστυνομικοί στον Κορυδαλλό για την περιώνυμη υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης το περασμένο καλοκαίρι με το εν λόγω πλοίο από το Ντουμπάι. Και όλα αυτά ενώ έχει ήδη αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο της Αθήνας
 
Στις έρευνες υπό τις οδηγίες της εισαγγελέως των φυλακών Κορυδαλλού κυρίας Σταματίνας Περιμένη εξετάστηκε έγγραφη αναφορά -σχετική ανάρτηση του «Βήματος» στις 5 Οκτωβρίου- ότι ένας επιχειρηματίας και πρώην αθλητικός παράγοντας, εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση του «Noor 1» (ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία) δεχόταν παρατύπως επισκέψεις στις φυλακές Κορυδαλλού από επιχειρηματία του Πειραιά, πρώην πρόεδρο μικρής ΠΑΕ με την υποβοήθηση σωφρονιστικών υπαλλήλων. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, στόχος αυτών των συναντήσεων ήταν εκτός των άλλων «να ασκηθούν πιέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς που ασχολούνται με την υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης».
 
Η αναφορά αυτή φέρεται να έρχεται στη συνέχεια της αιφνιδιαστικής παραίτησης μίας έμπειρης δικαστικής λειτουργού του Πειραιά που είχε ορισθεί αρχικά ως πρόεδρος του δικαστηρίου. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες για τα τεκταινόμενα μέσα στις φυλακές με εμπλεκόμενους στην υπόθεση του «Noor 1», εξελίσσεται και νεότερη «διακριτική» έρευνα των διωκτικών αρχών. Κύριο ζητούμενο ήταν αν πράγματι οι «συνεννοήσεις εντός Κορυδαλλού» και η «παραίτηση της προέδρου» συνδέονται, και αν μπορεί να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία για τη «δυσώδη» υπόθεση του πλοίου.
 
Η εισαγγελέας κυρία Περιμένη και οι αξιωματούχοι που υποβοήθησαν την έρευνα των δικαστικών αρχών συγκέντρωσαν το απόγευμα της Πέμπτης μαρτυρίες αλλά και υλικό από κάμερες εντός των φυλακών από τις οποίες επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις επισκέψεις του επιχειρηματία στον κρατούμενο του Κορυδαλλού με την υποβοήθηση δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων.
 
Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι στις συναντήσεις εντός του Κορυδαλλού φέρεται να συμμετείχε -χωρίς υπηρεσιακό λόγο- και ένας αστυνομικός της Κρατικής Ασφάλειας που συνόδευε τον επιχειρηματία και ο οποίος παλιότερα συμμετείχε στη φρούρηση γνωστού πολιτικού προσώπου. Ο εν λόγω αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να διατηρούσε προσωπική γνωριμία με τον κρατούμενο και να βρισκόταν τον τελευταίο καιρό στο «πλευρό» ανθρώπων του περιβάλλοντός του. Κύριο όμως ζητούμενο είναι σε τι είδους συνεννοήσεις συμμετείχε στις φυλακές Κορυδαλλού.
 
Την ίδια στιγμή στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών ελέγχονται πληροφορίες ότι κατηγορούμενος για την υπόθεση του «Noor 1» είχε προσφάτως συναντήσεις στον χώρο του αρχιφυλακείου του Κορυδαλλού με βαρυποινίτη που είχε απασχολήσει προσφάτως τις διωκτικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου