Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Μπενάκης - βγαινάκης με τους.... επίορκους.


Σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση η οποία θα εμποδίζει την επιστροφή επίορκων δημοσίων υπαλλήλων στο δημόσια, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός προέβη στις σχετικές ανακοινώσεις μετά από σύσκεψη που είχε με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή. Αντικείμενο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επιτάχυνση των διαδικασιών για τα πειθαρχικά συμβούλια. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες προκειμένου να μην επιστρέφουν κατηγορούμενοι για σοβαρά παραπτώματα υπάλληλοι του Δημοσίου στα καθήκοντά τους, μέχρι να συνεδριάσουν τα πειθαρχικά συμβούλια και να αποφανθούν επί των υποθέσεων θα αναλάβει.

Ο γενικός επιθεωρητής Λ. Ρακιντζής αναφέρθηκε στην ανάγκη τα πειθαρχικά συμβούλια να γίνουν πιο αποτελεσματικά και πιο γρήγορα, ειδικά σε περιπτώσεις διαφθοράς.
Ο Χ. Βερναρδάκης έκανε γνωστό ότι καταρτίζεται τροπολογία προκειμένου να επιβάλλεται καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας και σε περιπτώσεις υπαλλήλων που κατηγορούνται με αμετάκλητες παραπομπές για κακουργηματικές πράξεις, όπως υπεξαίρεση, απιστία, απάτη, εκβιασμό και δωροδοκία.

Με τη τοπολογία τα σχετικά παραπτώματα επανέρχονται στο καθεστώς αυτοδίκαιης και όχι δυνητικής αργίας, που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου. Με το νόμο αυτό επέστρεφαν επίορκοι υπάλληλοι στις θέσεις τους καθώς δεν είχαν συνεδριάσει τα πειθαρχικά εντός του προβλεπόμενου διαστήματος.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Χ. Βερναρδάκη εντός της εβδομάδας θα συγκληθούν πολλά πειθαρχικά συμβούλια ώστε να εξετάσουν τις περίπου 450 υποθέσεις που εκκρεμούν. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής με τη συμμετοχή ανθρώπων κύρους, που θα αναλάβει τη μεταρρύθμιση του πειθαρχικού δικαίου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου