Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Μα είναι δυνατόν να το λέει αυτό ο... Αλεξιάδης;


Κείμενο από το : http://tinyurl.com/pz28ped … μα είναι δυνατόν να το λέει αυτό ο Αλεξιάδης;
Ένας αριστερός οικονομολόγος; Εγώ θέλω να μιμηθώ τον κ Schaeuble. Δηλαδή αυτό που ζούσα ως εφοριακός, το όνειρο, πρώην εφοριακός, νυν υπουργός Οικονομικών.
Ξημερώματα η αστυνομία μαζί με την εφορία να πηγαίνει σε τράπεζες και να κάνει έλεγχο για φοροδιαφυγή.

…. Δεν μπορεί να συνεχιστούν πρέπει οι τράπεζες να καταλάβουν ότι θα έχουν μία τρομερή αύξηση των εσόδων τους και του κύκλου δουλειάς τους.

….. Υπάρχουν πολλά στοιχεία. Αλλά δεν υπήρχε μέχρι τώρα, εκείνη η κατεύθυνση, το ενδιαφέρον για να υπάρξει ένα γραφείο, δεν λέω ολόκληρη διεύθυνση, που να επεξεργάζεται στατιστικά το Υπουργείο Οικονομικών. ….Έχουμε τρομερή πληροφόρηση, αλλά δεν αξιοποιείται όπως θα ‘πρεπε. Για παράδειγμα το Υπουργείο Οικονομικών, δεν έχει κάνει μια μελέτη μέχρι σήμερα, πόσο είναι η φοροδιαφυγή.

…..Όχι μόνο στην Ερμού, στον φούρνο, στο σουβλατζίδικο, στο μικρομάγαζο. Λέω τα στοιχεία της φοροδιαφυγής ότι εγώ δεν μπορώ να μπαίνω σε site τραπεζών και να βλέπω διαφημίσεις ελάτε να σας πούμε πως θα κάνετε offshores ή υπεράκτιες εταιρείες σε κάποια άλλη χώρα.

….Εδώ πρέπει να αποφασίσουμε. Οι τράπεζες είναι ιδιωτικά μαγαζιά και κάνουν ότι θέλουνε και όταν έχουν ζημιές πληρώνουν το κόστος τους, ή πρέπει να υπάρχει μια συνεργασία με το δημόσιο. (!!!) Εμείς θέλουμε αυτή τη συνεργασία και την έχουμε ξεκινήσει. Αλλά πρέπει και οι τράπεζες να αποφασίσουν το τι κάνουνε. Και πρέπει να δούμε πως συνεργαζόμαστε, σε ποιους τομείς.

Ε ναι λοιπόν, έλεγχο για φοροδιαφυγή στις τράπεζες από τις τράπεζες, τι εννοείς, το εννοείς αυτό ή ούτε που το σκέφτεσαι αυτό κύριε Αλεξιάδη.

Είναι ιερός χώρος χωρίς να έχουν σκεφτεί να κάνουν ή να έχουν κάνει ποτέ οι τραπεζίτες φοροδιαφυγή ???, ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ. Αυτό μας φαίνεται βραβεύσιμη μοναδικότητα.

Μα ποτέ καμιά τράπεζα και κανείς τραπεζίτης δεν έκαμε φοροδιαφυγή, κανείς ???. Γιατί να μην απονείμουμε το βραβείου του φοροσυνεπούς υποδείγματος στους Έλληνες τραπεζίτες.

Πως δηλαδή, αυτός ο χώρος των κρεμαστών κήπων της Βαβυλώνας, των δενδρωδών εγγραφών στα λογιστήρια των τραπεζών, των αντιλογισμών των προσωρινών πιστωτικών και των προσωρινών χρεωστικών λογαριασμών και βάλε και ούτω καθεξής,  είναι ο χώρος που διακρίνεται για την ιερότητά του κύριε Αλεξιάδη και αποκτά το δεδομένο του εξαιρετέου διεισδυτικού ελέγχου, από εσένα λέμε, ξέρετε άραγε μόνο τα φοροτεχνικά και όχι τα λογιστικά (μμμμμ). Τα λογιστικά όμως, πράγματι είναι ένα άλλο ευρύτατο και συνθετότατο, δενδρώδες ευφυές και πολύθυρο, πολύπορτο δηλαδή και πολυπαράθυρο αντικείμενο, μπροστά στο απλό και σαφές του φοροτεχνικού που ξέρετε. Καμία εγγύηση καμίας Black Rock, του εαυτού τους δηλαδή, δεν αποτελεί εγγύηση της ιερότητας των στοιχείων που σας εμφανίζουν για να τις ανακεφαλαιοποιείτε επαναληπτικά με φόρους και φοροκαταιγίδες σε όλους μας.

Αντίθετα όλοι οι Έλληνες και οι άνεργοι και οι χωρίς εισόδημα και οι τυφλοί και κάθε ανάπηρος εργασίας ή άνευ εισοδήματος, αισθάνεται υπόλογος και ύποπτος φοροδιαφυγής, μας κάνετε να θέλουμε να μην έχουμε ούτε ίσκιο γιατί μας φοβίζει με τις καθημερινές ανακοινώσεις σας διοίκησης από την τηλεόραση.

Μα τι λέτε κύριε Αλεξιάδη. Λέτε ότι είναι μαγαζιά, ακριβώς, είναι μαγαζιά.

Όταν θα μπορούμε να ξέρουμε αξιόπιστα, από εσάς που θεωρούμε αξιόπιστο, αλλά μάλλον με πλήρη άγνοια στα λογιστικά των τραπεζών, πόσα από τα κεφάλαιά τους των τραπεζών, τους κούρεψαν εσείς το κράτος και από τα δάνεια 1ης κατοικίας οι Κατσέληδες και πόσα από τους δανειστές μας και από τους φόρους μας τους δώσατε σε ανακεφαλαιοποιήσεις, τότε μόνο, εμείς δεν θα φοβούμαστε τον ίσκιο μας και εσείς μπορεί ίσως και να μην κοιμάστε καθόλου. Το =.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου