Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Λέανδρος Ρακιντζής: Απίστευτες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, διαφθοράς ή διαπλοκής



Το δαιμόνιο και η πονηριά της φυλής μπορούν να οδηγήσουν, ορισμένες φορές, σε απίστευτες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, διαφθοράς ή διαπλοκής.
 
Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, λόγω της θέσης του έχει βρεθεί κάμποσες φορές μπροστά σε εξωφρενικές και ευφάνταστες περιπτώσεις.
 
Κάποιες από αυτές θυμήθηκε την Τετάρτη σε δημόσια συζήτηση στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», όπου κατέθεσε την εμπειρία του επί του θέματος και αφηγήθηκε μερικά από τα χαρακτηριστικότερα περιστατικά κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας και ατασθαλιών στον δημόσιο τομέα που έχει συναντήσει μέχρι τώρα στην 11χρονη θητεία του.
 
Κάποιες από αυτές είναι οι εξής:
 
-Γιατρός, απλός χειρούργος, σε δημόσιο νοσοκομείο, για να εμφανίζεται ως καρδιοχειρουργός είχε πλαστή συστατική επιστολή του Γιακούμπ. Ο συγκεκριμένος γιατρός δεν έχει υποστεί καμία ποινή και εργάζεται ακόμα.
 
-Γιατρός του Δημοσίου βρέθηκε με περιουσία 2 εκατ. ευρώ, που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Το ΣΔΟΕ ανακάλυψε ότι είχε ιδιωτικό ιατρείο, στο οποίο βρήκε μέσα 7 ασθενείς, αλλά ο ίδιος υποστήριξε πως γιόρταζε κι αυτοί ήταν φίλοι και συγγενείς και πως έκαναν… πάρτι.
 
-Εργολάβος στην Πελοπόννησο πληρώθηκε από το Δημόσιο 17 εκατ. ευρώ από κοινοτικά κονδύλια για έργο που δεν έγινε ποτέ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ.-Δημόσιος υπάλληλος χρέωνε την υπηρεσία του με πάρα πολλά έξοδα εκτός έδρας, παίρνοντας αποδείξεις από φίλους του σε διόδια.
 
-Εργολάβος στη Φθιώτιδα πληρώθηκε 12 εκατ. ευρώ για ένα τούνελ που έγινε σε… λάθος σημείο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητάει να επιστραφούν τα χρήματα.
 
-Θυρωρός σε εφορία έπαιρνε 0,50 λεπτά για να εξυπηρετεί τον κόσμο και βρέθηκε να βγάζει περισσότερα χρήματα από τον διευθυντή του.
 
-Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είχαν πάρει περίπου 80.000 ευρώ για να κάνουν επιμορφωτικά σεμινάρια σε δημόσιους υπαλλήλους από την Τυνησία και το Μπουρούντι.
 
-Το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας είχε 60 εκατ. ευρώ απόθεμα, τα οποία χρησιμοποιούσε, υποτίθεται, σε μικροέργα, αλλά οι υπάλληλοι δεν δούλευαν ποτέ.
 
-Στην Πάργα υπήρχε αυθαίρετο WC, για το οποίο είχε βγει απόφαση να κατεδαφιστεί. Ειδοποιούσαν από την Πολεοδομία να κατεδαφιστεί, αλλά κάποιος υπάλληλος έβαζε μία γιαγιά να κάθεται στο WC με τις ώρες. Μάλιστα, κάποια στιγμή έφτασε να καθίσει ένα ολόκληρο 24ωρο για να μην το κατεδαφίσουν.
 
-Πρώην δήμαρχος είχε πάρει κοινοτικά κονδύλια 10 εκατ. ευρώ για έργα, τα οποία κατέθεσε στην Ελβετία. Ο δήμαρχος είπε ότι εκεί έχει καλύτερο επιτόκιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου