Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Βράζει η.... Κουμουνδούρου

Η Κουμουνδούρου μοιάζει με καζάνι που βράζει- Οργή για υπουργούς

του Τάκη Χατζή
 

Χθες, ο Τάσος Κορωνάκης, πρώην Γραμματέας του κόμματος και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα επί χρόνια, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν λίγες μέρες, είχε ανακοινώσει την αποχώρησή της η Ηρώ Διώτη, πρώην βουλευτής.

Η παραίτηση Κορωνάκη, έτυχε δεκάδων θετικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύντροφοί του, από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον συνέχαιραν, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του έντιμη και σωστή και δίνοντάς του ραντεβού σε νέους αγώνες.

Προχθές, ο αρθρογράφος της Αυγής Θανάσης Καρτερός, παλιά «καραβάνα» της Αριστεράς, ο οποίος συμμετέχει και στον πρωινό καφέ του Μαξίμου, απευθυνόμενος στους «αρμόδιους της κυβερνώσας Αριστεράς μας» τόνιζε:
«Από τις συντάξεις ζει σήμερα η Ελλάδα της ανέχειας και της ανεργίας, και όχι μόνο η Ελλάδα της τρίτης ηλικίας. Κι όποιος κόβει συντάξεις δεν κόβει μόνο το ψωμί του παππού και της γιαγιάς. Κόβει ζωές».

Κλείνοντας το άρθρο του καλούσε τους κυβερνώντες να χτυπήσουν τις παθογένειες και τις αδικίες αλλά να φυλάξουν και να ενισχύσουν τα θεμέλια γιατί «αυτό είναι casus belli». Και προειδοποιούσε ότι «αν δεν το κάνουμε, θα μας τραβήξει ο κόσμος μια μούντζα μηδενικού ελλείμματος με τους προηγούμενους, που θα είναι όλη δική μας...»

Δεν χρειάζονται περισσότερα για να αντιληφθεί κανείς ότι η Κουμουνδούρου είναι ένα καζάνι που βράζει. Και δεν υπάρχει ευκολότερο ρεπορτάζ για ένα δημοσιογράφο αυτή την εποχή. Όποιον και αν ρωτήσεις, θα σου το πει.

Το συνταξιοδοτικό με τις μειώσεις στις συντάξεις, το ασφαλιστικό- αυτά τα δύο πρώτα απ όλα- αλλά και οι παγκόσμιες πατέντες υπερφορολόγησης, έχουν φτάσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε σημείο… βρασμού. Διαφωνούν και στην πλειοψηφία τους δεν το κρύβουν- το λένε δημοσίως με την πρώτη ευκαιρία.

Υπάρχουν υπουργοί της Κυβέρνησης, οι οποίοι πιθανότερο είναι να ακούσουν κάποια κουβέντα συμπάθειας από τη… ΝΔ, παρά από την Κουμουνδούρου! Δεν θα αναφέρουμε τα ονόματά τους γιατί είναι πολύ εύκολο να τους εντοπίσετε. Σαν κουίζ για αρχάριους ένα πράμα.

Τα μέτρα που, ναι, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να πάρει, μετατρέπουν το στελεχικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ σε καζάνι που βράζει. Αυτή τη στιγμή, το… καπάκι μένει στη θέση του καθώς επικρατεί η άποψη «να δώσουμε αγώνα για να υπερασπίσουμε τα πιστεύω μας» και η ελπίδα ότι οι υπουργοί που έχουν ξεφύγει μπορεί να συνετιστούν. Το μέλλον προβλέπεται να έχει ενδιαφέρον… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου