Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Όχι στην Ηλεκτρονική Σκλαβιά.

 
Όχι στην Ηλεκτρονική Σκλαβιά.
  Όχι στον Χαφιέ του Καταναλωτή.
 
Μετά από δύο ηχηρά ΟΧΙ στην «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ», από τις δημόσιες διαβουλεύσεις επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, την φέρνει ξανά στο προσκήνιο ο Π. Κουρουμπλής.
Ο οποίος, τώρα, φαίνεται να ξεχνά την λαϊκή βούληση, εξευτελίζοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς, προβάλλοντας απροκάλυπτα την πρόθεση να δρομολογήσει την υλοποίηση Κάρτας φακελώματος των πολιτών – καταναλωτών, που το έχουμε αρνηθεί δημόσια και πανηγυρικά.
Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η προστασία της ζωής και της περιουσίας των καταναλωτών – πολιτών, αλλά και των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ελευθερίας, είναι υψίστης σημασίας για το ΙΝΚΑ, για αυτό ξαναλέμε ΟΧΙ στην αριθμοποίηση του προσώπου - κάρτα γυμνώματος του πολίτη.
 
Μας λένε ότι θα περιέχει τον αριθμό ταυτότητας, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ για να διευκολύνει την καθημερινή επαφή με το κράτος, αναβαθμίζοντας τον δημόσιο τομέα, καταπολεμώντας την γραφειοκρατία που απορροφά το 6% του ΑΕΠ.
Δεν μας λένε όμως πόσο τοις % θα κοστίσει η έκδοση και πόσο τοις % η συντήρηση αυτού του σχεδιασμού, που θα εκτοξεύσει το χρέος και το ΑΕΠ (οι επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ δεν είναι για κάρτες). Ας μην ξεχνάμε στην Αγγλία για οικονομικούς λόγους απέρριψαν την αντίστοιχη κάρτα.
Δεν μας λένε τίποτα πρακτικό για ανάπτυξη, για το πώς θα καταπολεμήσουν την ανεργία, την φτώχεια, τις αυτοκτονίες, την μετανάστευση σαν τα κοπάδια πουλιών των Ελλήνων, αλλά και για την μείωση της φορολογικής ληστείας και επιθετικότητας, δηλαδή τα ουσιαστικά μας προβλήματα.
          Εγκαθιδρύουν και παγιοποιούν το καθεστώς της φτωχοποίησης και του ραγιαδισμού με βάρη στα βάρη και καθημερινή ειδησεογραφική τρομοκρατία.
          Η εκκλησία ταΐζει για να μην εξεγερθεί ο πληθυσμός των άνεργων και άμισθων.
          Οι εφοπλιστές ταΐζουν τα παιδιά στα σχολεία αντί να δώσουν δουλειά στους γονείς τους.
Η γραφειοκρατία δεν καταπολεμείται με μία νέα κάρτα-ταυτότητα, αλλά με τρόπους που το ΙΝΚΑ έχει υποδείξει. Αριθμοποίηση, δεν σχετίζεται με την απελευθέρωση του πολίτη εργαζόμενου ή επιχειρηματία, παρά μόνο με την ανέλεγκτη παρακολούθηση και συρρίκνωση του.
Τα πορίσματα της λίστας Λαγκάρντ πάλι θα μείνουν κλειδωμένα για να είναι εξαρτημένα τα πολιτικά της πρόσωπα και να συναινούν σε βαριές πολιτικές αποφάσεις που αλλιώς θα αρνιόντουσαν.
Τα αβάσιμα αυτά επιχειρήματα δήθεν για το καλό μας, είναι κουκούλες και προσχήματα, για τις σκέψεις τους να εφαρμόσουν δημοκρατικά φακέλωμα των πολιτών, ακόμα και στα νεογέννητα, καταπατώντας και το Ελληνικό Σύνταγμα στο όνομα του οποίου ορκίστηκαν αλλά και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Η σκληρότητα της δημοκρατικά εκλεγμένης διοίκησης ανεβαίνει κατακόρυφα.
Δεν κάνουν τίποτα από όσα τους πρότεινε και ο Νικηφόρος Διαμαντούρος αλλά αυτά που αυτοί επιλέγουν ως ορθά, ελέω της εντολής των εκλογών. 
          Το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ είναι προσωπικά ατομικά δεδομένα, για συγκεκριμένες προσωπικές δραστηριότητες και χαρακτηριστικά του κάθε πολίτη και σε καμία περίπτωση δεν δίνονται για ταυτοποίηση του, όπως ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας.
 
Η σημερινή ταυτότητά μας είναι πλήρες έγγραφο

 δεν χρειαζόμαστε άλλη, ούτε καμία ΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου