Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Παραίτηση Κ.Καρβούνη από το..... "ΠΟΤΑΜΙ"

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Κωνσταντίνος Καρβούνης...
ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Μπήκα στο Ποτάμι λίγες μέρες μετά την ιδρυτική ανακοίνωση, ελπίζοντας ότι κάτι νέο πάει να γίνει στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Είμαι από αυτούς που βλέπουν το ποτήρι πάντα μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, όντας αισιόδοξος για την Ευρωπαική πορεία της Ελλάδας και πολιτικά προσκείμενος στην « άστεγη κεντροαριστερά».
Σαν εθελοντής στην αρχή, αλλά και σαν Συντονιστής στην συνέχεια, εργάστηκα μεθοδικά και ουσιαστικά για το κίνημα. Η συμβολή μου, το γνωρίζετε αυτό άλλωστε προσωπικά, ήταν καθοριστική όχι μόνο για τα υψηλά ποσοστά που είχαμε στην περιοχή μας , αλλα και για την επιτυχημένη προβολή μέσω του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου ( τηλεόραση, εφημερίδες , blogs,fb, κτλ) των θέσεων του κινήματος.
Όμως δεν πείσαμε την κοινωνία και χάσαμε την ευκαιρία. Είχαμε μπροστά μας το χώρο της Κεντροαριστεράς και δεν τον αγκαλιάσαμε.
Στραφήκαμε πολύ δεξιά, με θέσεις θολές, ετερόσημες και αμφιλεγόμενες που αποπροσανατόλισαν και φόβισαν τους ψηφοφόρους. Αναλωθήκαμε στα μικρά, δεν είχαμε όραμα, ούτε και οργανωτική δομή να διαμορφώσουμε σύγχρονο πειστικό ρεαλιστικό πολιτικό λόγο και να κάνουμε αυτόν γνωστό σ’ όλη την χώρα.
Στην επαρχία παλεύαμε μόνοι μας. Καλοί οι Εθελοντές και ο Εθελοντισμός σαν ιδέα, αλλά στα σύγχρονα κόμματα χρειάζεται οργάνωση και καθοδήγηση σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Πολύ δε περισσότερο απαιτείται η αξιοποίηση των νέων άφθαρτων και πραγματικά αξιόλογων που στρατεύθηκαν εθελοντικά στο ΠΟΤΑΜΙ, πράγμα που δεν έγινε .
Άξια και σοβαρά στελέχη υπάρχουν στο ΠΟΤΑΜΙ, και τον κ. Θεοδωράκη τον αποδέχονται εντός και εκτός του κινήματος, ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΠΟΤΑΜΙ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΠΟΤΕ.
Στο ταξίδι μου αυτό, γνωρίστηκα και γίναμε φίλοι, με αρκετούς πολύ αξιόλογους ανθρώπους. Μοιραστήκαμε κοινές ελπίδες, αγωνίες και προσδοκίες. Τους ευχαριστώ και θα εξακολουθώ να τιμώ τη φιλία αυτή.
Αποχωρώ από το ΠΟΤΑΜΙ, τόσο σαν ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ όσο και σαν ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ. Βλέποντας τις εξελίξεις στο πολιτικό γίγνεσθαι τόσο στο εσωτερικό χώρο όσο και στο παγκόσμιο σκηνικό, είμαι πεπεισμένος ότι ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ δεν έχουμε να δώσουμε κάτι το νέο.
« Η συνομωσία των δυνάμεων του καλού μας γύρισε την πλάτη».

Ευχαριστώ
ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου