Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ: Έγινε και... Περιβαλλοντολόγος (Μέρος ΠΡΩΤΟ)

Εδώ "ψάχνουν" για... "Μάρμαρα"!
Προς το παρών όμως εμπορεύονται την... πέτρα!
 
Μια ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Άμφισσας, κατοίκου της Δωρίδας "έχοντος νόμιμο συμφέρον" που κατατέθηκε στην αρχή του χρόνου, έχει προκαλέσει θέμα συζήτησης μεταξύ των κατοίκων της περιοχής!
 
Ο λόγος;
 
Κάποια Βεβαίωση του Δήμου Δωρίδας που χρησιμοποιήθηκε παρεμβατικά στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος) της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας ώστε να ανατραπεί η αρνητική Γνωμοδότηση Περιβαλλοντικής Μελέτης για την Έκδοση Αδείας Λειτουργίας  Λατομείου.... "Μαρμάρων"  στην περιοχή Δροσάτου....
 


Όπως αναφέρεται στην ΑΝΑΦΟΡΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, η Βεβαίωση που χορήγησε ο Δήμος Δωρίδας  έγινε "προκειμένου να προσποριστεί παράνομο περιουσιακό όφελος" η επιχείρηση Λατομείου ... Μαρμάρων!


Να τονίσουμε πως η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Φωκίδας, από το 2011 είχε αρνηθεί  "να συνηγορήσει στην ίδρυση Λατομείου στη συγκεκριμένη περιοχή" αφού, όπως σαφέστατα αναφέρεται στο παρακάτω έγγραφό της " δεν εξασφαλίζεται η ορατότητα και η ασφαλής και ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων", εννοώντας επι της ε.ο. Ναυπάκτου - Λιδορικίου καθόσον ο δρόμος εντός του Λατομείου και η έξοδός του δεν πληρούν "βασικούς Περιβαλλοντικούς όρους"!


Την αλήθεια των συγκεκριμένων κατηγοριών καλείται να κρίνει τώρα ο κ. Εισαγγελεύς και τα αρμόδια Δικαστήρια....

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας, κάτι "πολύ σοβαρό" ίσως και περισσότερο σοβαρό να αποκαλυφθεί πέρα από την αρχική εκτίμηση του Καταγγέλλοντα "περί διαπλοκής"(;) Αιρετού Αξιωματούχου του  Δήμου Δωρίδας.....

Σύντομα θα σας παρουσιάσουμε ολόκληρο το ιστορικό με τα έγγραφα και τα σχεδιαγράμματα που έχουμε στα χέρια μας....
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου