Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ

Οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ -Ετοιμάζονται για μπλόκα και κάθοδο στην Αθήνα

Οι αγρότες ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι εκπρόσωποι τους μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής «η μοναδική λύση είναι η διεκδίκηση» και συμπλήρωσε με νόημα «υπάρχει και η κάθοδος στην Αθήνα με τα τρακτέρ, υπάρχουν και τα μπλόκα».
Σύμφωνα με τον ίδιο στη συζήτηση με τον κ. Αποστόλου δεν υπήρξε κάτι συγκεκριμένο όσον αφορά το φορολογικό και το ασφαλιστικό, τα δύο θέματα-φωτιά, δηλαδή, που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.

«Δεν θα υπάρξει εθνική παραγωγή. Δεν θα υπάρχουν άλλα θέματα για να συζητήσουμε στο μέλλον» συμπλήρωσε σε δραματικούς τόνους ο εκπρόσωπος των αγροτών θέλοντας να δείξει τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Ανακοίνωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνονται συνεχώς διαβουλεύσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους των αγροτών ανά την Ελλάδα με χρονοδιάγραμμα την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων.
Υπενθυμίζεται πως βάσει της συμφωνίας όσοι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή δηλώνουν έσοδα από αγροτική δραστηριότητα τις επόμενες ημέρς θα δουν τα νέα εκκαθαριστικά στα οποία θα έχει αποτυπωθεί η αύξηση της προκαταβολής φόρου από 27,5% σε 55% για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέσα στο 2014.
Η ρύθμιση προβλέπει επίσης προκαταβολής φόρου εισοδήματος 75% για τα κέρδη που προκύπτουν για το 2015 και 100% για τα κέρδη που προκύπτουν από το 2016 και εφεξής.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου