Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Διώχνει τους πρόσφυγες ο Πατούλης

Ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του, ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου παρέχει αρωγή, ενω ως δήμαρχος Αμαρουσίου τους διώχνει μακριά και δεν τους δέχεται με τίποτα.

Ο λόγος φυσικά για τον Γιώργο Πατούλη

Ιδού η σημερινή ανακοίνωση του δημου Αμαρουσίου την οποια ο κ. Πατoύλης απεστειλε και απο το γραφειο Τυπου της ΚΕΔΕ ...

«1. Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει ενημερωθεί από κανέναν αρμόδιο Υπουργό μέχρι σήμερα για το ενδεχόμενο αυτό. Θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια που θα θέτει προ τετελεσμένων την Αυτοδιοίκηση γενικότερα, και το Δήμο Αμαρουσίου ειδικότερα. Η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, τόσο στην Αττική και τη Μακεδονία, όσο και σε νησιά, θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση κι όχι ερήμην της.

2. Θεωρούμε ότι η επιλογή του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου για χώρο φιλοξενίας προσφύγων είναι εντελώς ακατάλληλη. Απορούμε ποιος παρανοϊκός 'εγκέφαλος' πρότεινε το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο, το Αθλητικό Συγκρότημα που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 κι αποτελεί το σύμβολο της σύγχρονης Ελλάδος, ως τον κατάλληλο χώρο για να φιλοξενήσει πρόσφυγες. Υπάρχουν πολλοί καταλληλότεροι χώροι στην Αττική για το σκοπό αυτό από το ΟΑΚΑ.

3. Το ΟΑΚΑ αποτελεί σήμερα και μπορεί στο μέλλον να αποτελέσει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, εφόσον υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης του, σημείο αναφοράς για τα εκατομμύρια επισκεπτών- τουριστών της Αθήνας. Αντί λοιπόν να προχωράμε στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου, κάποιοι προτείνουν την πλήρη απαξίωσή του , με την μετατροπή του σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Ως Δήμος είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την απαξίωση αυτού του πολύτιμου περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού λαού και της πόλης μας.

4. Θεωρούμε αυτονόητο ότι ως χώρα αλλά και ως Αυτοδιοίκηση οφείλουμε να σταθούμε στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής εμπροσθοφυλακής, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Η Ελλάδα, μια χώρα προσφύγων, δεν μπορεί να είναι μια χώρα που θα γυρίσει την πλάτη της στο πρόβλημα.

5. Η φιλοξενία των προσφύγων δεν μπορεί να γίνει με πρόχειρο κι αποσπασματικό τρόπο , χωρίς εθνικό σχεδιασμό, χωρίς επαρκή χρηματοδότηση, με τρόπο που υποδεικνύουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας που θέλουν να διώξουν από τη δική τους γειτονιά το πρόβλημα φορτώνοντας το στη δική μας. Η Ελλάδα καλείται να σηκώσει το κύριο βάρος της φιλοξενίας προσφύγων. Μας έχει ζητηθεί να φιλοξενήσουμε τους 50 από τους συνολικά 100.000 πρόσφυγες που θα φιλοξενήσει η Ευρώπη.

Αυτή η εξέλιξη δεν είναι θετική για τη χώρα και οφείλει η κυβέρνηση να προχωρήσει:

Σε επαναδιαπραγμάτευση του αριθμού των προσφύγων που θα φιλοξενήσει η Ελλάδα
Στη διασφάλιση ότι η φιλοξενία των προσφύγων θα είναι προσωρινή και όχι μόνιμη.
Στην εξασφάλιση των απαραίτητων ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων.
Στη δέσμευση ότι όλες οι χώρες της ΕΕ θα συμμετάσχουν ισότιμα στην κατανομή του αριθμού των προσφύγων που τους αναλογεί.
Η Αυτοδιοίκηση είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει μια επιτυχημένη εθνική διαχείριση αυτού του πραγματικά ανθρωπιστικού προβλήματος. Σε καμία όμως περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε τετελεσμένα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου