Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Ξεμένει από "όργανα" η.... Γαβαλού!



Όπως πληροφορηθήκαμε από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης υφίσταται σχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς. Η εν λόγω κατάργηση θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στην περιοχή της Μακρυνείας την οποία αστυνομεύει, η οποία εκτείνεται από την περιοχή της Λυσιμαχίας έως την Κάτω Μακρινού, συμπεριλαμβανομένου και του ορεινού όγκου, καθόσον:
Στην περιοχή διαμένουν μόνιμα πάνω από δεκαπέντε χιλιάδες κόσμος, αριθμός ο οποίος διπλασιάζεται την περίοδο του Πάσχα και τους καλοκαιρινούς μήνες.
Συχνά πυκνά παρατηρούνται κρούσματα κλοπών σε οικίες, ζωοκλοπές, κλοπές σε οχήματα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να αισθάνονται ανασφάλεια και φόβο.
Η περιοχή περιλαμβάνει βεντζινάδικα, φαρμακεία, ένα υποκατάστημα Τραπέζης, δύο υποκαταστήματα ΕΛΤΑ, σουπερμάρκετ, τα οποία αποτελούν στόχους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ληστεία που έλαβε χώρα σε πρατήριο άρτου στις Παππαδάτες τον περασμένο Μάρτιο.
Στην περιοχή λαμβάνουν χώρα πολλά τροχαία ατυχήματα, τα περισσότερα από αυτά σοβαρά. Τον τελευταίο καιρό, είχαμε και τον θάνατο ενός συνανθρώπου μας, ύστερα από σοβαρό τροχαίο ατύχημα στη Γαβαλού Αιτ/νίας
Το ΑΤ Γαβαλούς αστυνομεύει και την λίμνη Τριχωνίδα η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «NATURA» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πολλές καταγγελίες για παράνομη αλιεία.
Ο κόσμος της Μακρυνείας εξυπηρετείται άμεσα όσο αναφορά την έκδοση ταυτοτήτων, αδειών εργασίας, αδειών όπλων κλπ. Από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.
Κατόπιν συνάντησης με τον Διοικητή της Υπηρεσίας, ενημερωθήκαμε ότι το κτήριο ανακαινίζεται με έξοδα του Αγροτικού συνεταιρισμού, ύστερα από πολλές δεκαετίες, και εκκρεμεί η παραχώρηση του Ειρηνοδικείου για στέγαση της Υπηρεσίας, θέμα το οποίο παρακολουθούμε στενά.
Επιπροσθέτως, η παρουσία της τοπικής Αστυνομίας είναι εμφανής, με θετικά δείγματα όσο αναφορά τον τομέα της πρόληψης αλλά και της καταστολής. Ενδεχόμενη κατάργηση θα σημάνει την ερήμωση των περιοχών από περιπολίες, την αύξηση των διερχομένων εγκληματιών, οι οποίοι γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει αστυνομία, θα προβαίνουν σε κλοπές σε βάρος των συνανθρώπων μας καθώς και την ταλαιπωρία των πολιτών, και δη των ηλικιωμένων ανθρώπων, οι οποίοι θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Αγρίνιο ή στο Μεσολόγγι, με όσα συνεπάγεται αυτό τόσο στην εξυπηρέτηση του πολίτη, όσο και σην εικόνα της Αστυνομίας.
Εμείς ως τοπικοί φορείς ζητάμε τη διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς και την ενίσχυση του με προσωπικό ώστε να τονωθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών της περιοχής της Μακρυνείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου