Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ..... ΝΑΥΜΑΧΙΑ


Υπεγράφη στις 10 Οκτώβρη στη Ναύπακτο, στον ιστορικό Πύργο Μπότσαρη, το Πρωτόκολλο Πρόθεσης Συμφωνίας για την ίδρυση του Διεθνούς Δικτύου Πολιτιστικής Συνεργασίας με τίτλο «από τη Ναυμαχία του Lepanto στην Ευρωπαϊκή Ένωση».


Η συμφωνία έγινε με την ευκαιρία της 444ης επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου και συμμετέχουν οι πόλεις Messina, Venezia, Gaeta και Marino Laziale της Ιταλίας, Toledo (Ισπανία), Rengesmburg (Γερμανία), Αμμόχωστος (Κύπρος), Tenerife (Κανάριοι Νήσοι), και η Ναύπακτος. Συμμετείχε και ο γενικός διευθυντής του πολιτιστικού τμήματος του Fondazione Federico II της Περιφέρειας της Σικελίας, Francesco Forgione μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Giovanni Ardizzione.
Τέθηκαν τα θεμέλια για τη δημιουργία μιας συνεργασίας όλων των «συγκληρονόμων» της ιστορίας της επικής ναυμαχίας του Lepanto, μεταξύ πόλεων, περιφερειών και οργανώσεων. Στόχος είναι η δημιουργία πολιτιστικών- μορφωτικών και βεβαίως τουριστικών συναντήσεων, με έδρα την πόλη της Ναυπάκτου σαν ιστορικό σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών.

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν σ' αυτό το γεγονός (προεξάρχοντος του Ράπτη που το ξεκίνησε και το έφερε σε πέρας) που βοηθά την ανάπτυξη.της πόλης σε καιρούς δύσκολους. Ενώ η ευρωβόρα Ναυμαχία πρέπει να χαμηλώσει οικονομικά και να αντικατασταθεί με ισοδύναμες εκδηλώσεις, που γνωρίζει καλά ο Ράπτης. Είναι σ' αυτή τη φάση της πόλης, ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Περιμένουμε πολλά απ' αυτόν όλοι οι αυτόχθονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή