Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Μόνο με κάρτα θα ξοδεύονται μισός μισθός και συντάξεις

Αλλάζουν όλα! Μόνο με κάρτα θα ξοδεύονται μισός μισθός και συντάξεις

Σύμφωνα με σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ο μισός μισθός αλλά και η σύνταξη θα ξοδεύονται μόνο με τη χρήση “πλαστικού” χρήματος.
Αλλάζουν όλα στην καταβολή μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, καθώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει μόνιμο "capital control" σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπάλληλος ή ο συνταξιούχος θα παίρνει στο χέρι 150 ευρώ την εβδομάδα (αντί 420 ευρώ που ισχύει σήμερα), δηλαδή 600 ευρώ το μήνα. Τα υπόλοιπα θα μπορεί να τα ξοδεύει με τη χρήση κάρτας.
Το σχέδιο θα συνοδεύεται από κίνητρα για τους χρήστες των καρτών. Για παράδειγμα, στη συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών θα βρίσκονται μεγάλα σούπερ μάρκετ και άλλες εταιρείες που θα δίνουν πίστωση σε αγορές σε ποσοστό 20% έως και 30%. Από τη διαδικασία θα υπάρχουν και εξαιρέσεις και θα αφορούν τα άτομα άνω των 75 ετών και τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών, όπου η χρήση των καρτών είναι περιορισμένη.
Με αυτό το σχέδιο το υπουργείο προσδοκά να εισπράττει αυτόματα μεγάλο μέρος του ΦΠΑ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου