Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: Φθηνή αντιπολίτευση από τον κ. Μπουλέ.


 Να και κάτι που δεν μπορούσε κανείς να το φανταστεί εύκολα. Και όμως συνέβη!
Ο κ. Μπουλές (μόνος από όλη την αντιπολίτευση), προσπάθησε να εμποδίσει με κάθε τρόπο τον καθαρισμό της Βαριάς και την διάνοιξη δρόμου που προβλέπεται από το σχέδιο πόλης του 1978, στα οικοδομικά τετράγωνα 301 και 302.
Την ώρα της μεγάλης νεροποντής, το απόγευμα της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου, με το προσωπικό του αυτοκίνητο, προσπάθησε να ακινητοποιήσει τα μηχανήματα που καθάριζαν την Βαριά. Την ίδια ώρα που ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και το προσωπικό του δήμου σε όλη την πόλη, προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ο τέως δήμαρχος κατέφθασε στην Βαριά, με το αυτοκίνητό του μπήκε μπροστά στα μηχανήματα που καθάριζαν τον χείμαρρο και απαίτησε να σταματήσουν τις εργασίες. Αφού αυτό δεν το κατάφερε, κάλεσε την αστυνομία και ζήτησε την επέμβασή της. Ο κ. Μπουλές δεν θυμάται ή δεν ξέρει ότι στην Ναύπακτο έχουμε θρηνήσει νεκρό, τέτοια εποχή από ξαφνική νεροποντή και υπερχείλιση της Βαριάς. Τον έβαλε όμως στην θέση του η αστυνομία, που συναίνεσε στο προφανές, την συνέχιση δηλαδή των εργασιών, αλλά και οι δεκάδες κάτοικοι της περιοχής που μαζεύτηκαν στο σημείο και απαίτησαν να συνεχίσει ο καθαρισμός της Βαριάς.
Μετά από την αποτυχία του ο κ. Μπουλές προσπάθησε να περάσει την αντιπαράθεση, στις τηλεοπτικές κάμερες. Μπροστά σε αυτές βρήκε ένα σωρό απίθανες δικαιολογίες για να καλύψει την αδικαιολόγητη συμπεριφορά του.  Σκαρφίστηκε ότι δεν υπάρχει αδειοδότηση για την επέμβαση στην κοίτη του χειμάρρου, τον ενόχλησε ότι τα μηχανήματα που δούλευαν στο σημείο ήταν ιδιωτικά και ανακάλυψε ότι κάποια υλικά από την Βαριά μεταφέρονται (δήθεν) σε ιδιωτικό οικόπεδο.

Ποια είναι όμως η αλήθεια;

 
Ο δήμος Ναυπακτίας είχε έγκαιρα εξασφαλίσει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για τον καθαρισμό των χειμάρρων, από την περιφέρεια. Ο κ. Μπουλές δεν το ήξερε αυτό, γιατί ποτέ στην θητεία του δεν είχε ασχοληθεί με το πρόβλημα. Μίλησε για ιδιωτικά μηχανήματα, γιατί δεν μπορεί να καταλάβει πώς μια εργασία κόστους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, μπορεί να γίνει από τον δήμο με μηδαμινό κόστος. Μίλησε για υλικά που μεταφέρονται σε ιδιωτικά οικόπεδα γιατί, δεν ήξερε ούτε καν τους δρόμους που προβλέπονται από το σχέδιο πόλης. Μπέρδεψε τον δημοτικό δρόμο με τα εφαπτόμενα σε αυτόν οικόπεδα! Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο δήμος, πάλι με μηδαμινό κόστος, μπορεί να εφαρμόσει το σχέδιο πόλης και να διανοίξει τους δρόμους σε δύο πλευρές των οικοδομικών τετραγώνων 301 και 302. Ίσως πάλι να μπερδεύτηκε επειδή στην θητεία του, αντιδήμαρχός του κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα, επειδή επενέβη σε ιδιωτικό δρόμο!
Η ουσία του θέματος είναι αυτή που επεσήμανε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, φθάνοντας στην Βαριά. Ότι ο δήμαρχος της πόλης, ως υπεύθυνος για την πολιτική προστασία, δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος, αν όλοι οι κάτοικοι της πόλης δεν κοιμούνται ήσυχοι.
Η σημερινή δημοτική αρχή, είναι αποφασισμένη να κάνει ότι μπορεί για να προστατέψει την υγεία, την ζωή και την περιουσία των κατοίκων της πόλης.  Έστω κι αν η χώρα μας είναι σε δύσκολη κατάσταση, είμαστε υποχρεωμένοι να υπερβάλλουμε για να είμαστε εντάξει στα καθήκοντά μας. Έστω και χωρίς χρήματα και οι χείμαρροι θα καθαρίζονται και οι δρόμοι του σχεδίου πόλης θα διανοίγονται. Την ίδια στιγμή, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, που γειτονικοί δήμοι στην Αχαΐα και την Ηλεία «πνίγονταν», ο Σκας και η Βαριά δεν έσταξαν ούτε σταγόνα εκτός της κοίτης τους, γιατί ο δήμος Ναυπακτίας έκανε το καθήκον του.  Και δεν πρόκειται να μας σταματήσουν τα «τερτίπια» του κ. Μπουλέ. Η «καταγγελιομανία» του θα βρει τοίχο αδιαπέραστο, την απόφασή μας να υπηρετήσουμε όσο καλύτερα γίνεται τον τόπο μας. Μετά από ένα χρόνο θητείας της νέας δημοτικής αρχής, με δήμαρχο τον Τάκη Λουκόπουλο, αυτή πρέπει να είναι η τριακοστή επώνυμη ή «ανώνυμη» καταγγελία του κ. Μπουλέ.  Μάλλον σκοπεύει να τις εκατοστήσει. Επαγγελματίας στο είδος ο κ. Μπουλές, προσπαθεί με τρικλοποδιές στους άλλους, να ψηλώσει το δικό του πολιτικό ανάστημα. Δυστυχώς για τον ίδιο μπλέκει το μπόι του, με το μήκος της απογευματινής του σκιάς. Οι ίδιοι οι συμπολίτες μας που συγκεντρώθηκαν στην Βαριά μετά τις δήθεν καταγγελίες του, του έδειξαν ότι έχει πάρει διπλό διαζύγιο και από την κοινωνία και από την αλήθεια.
Σε παλαιότερη ανακοίνωσή μας  επισημαίναμε πως ο κ. Μπουλές, θυμίζει εκείνον τον χωρικό που παρακάλεσε τον θεό, να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονά του αφού ο ίδιος δεν κατάφερε να έχει την δική του κατσίκα.

1 σχόλιο:

  1. Απορία.Γιατί η διάνοιξη δεν γινόταν μέρα και με μηχανήματα του Δήμου? Δεν τρώμε κουτόχοτρο. Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή