Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Προς "διαπραγμάτευση" και το.... ενιαίο μισθολόγιο



© Παρέχεται από: Newmoney.gr

Την διατήρηση της προσωπικής διαφοράς στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, κίνητρα και αυξήσεις για όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης και αποσύνδεση της αξιολόγησης από τους μισθούς στο Δημόσιο προβλέπει η ελληνική πρόταση που παρουσίασε στους θεσμούς η κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη του Χριστόφορου Βερναρδάκη, αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότηση με το κουαρτέτο που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, εξετάστηκε το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, αφήνοντας εκτός συζήτησης τα ειδικά μισθολόγια (ένστολοι, δικαστικοί κτλ).

Όπως έλεγε στέλεχος της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας και οι θεσμοί συμφώνησαν ότι δεν χρειάζεται να προκύψουν μειώσεις μισθών.

Η ελληνική πρόταση όμως θέλει η αξιολόγηση να επηρεάζει μόνο την βαθμολογική – διοικητική εξέλιξη του δημοσίου υπαλλήλου και όχι την μισθολογική, όπως ζητούν οι θεσμοί. Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι το ζήτημα του ενιαίου μισθολογίου αναμένεται να κλείσει πολύ εύκολα και δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην διαπραγμάτευση.

Θυμίζεται ότι το 13ο προαπαιτούμενο αφορά στο «μισθολόγιο στο Δημόσιο», όπως σύμφωνα με την Επιτροπή:

Οι αρχές:

α. θα εφαρμόσουν την απαραίτητη νομοθεσία για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από την 1η Ιανουαρίου 2016 και

β. θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τη συμφωνία για μείωση του εργασιακού κόστους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου