Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: "Προχωράμε μπροστά...."




Προχωράμε μπροστά, αφήνοντας πίσω το παλιό


και τις συνεχείς ψευτοκαταγγελίες του


Η Α.Δ.Κ.Ν. σε πρόσφατη ανακοίνωσή της κατέφυγε και πάλι στην προσφιλή της μέθοδο. Με μισές αλήθειες και ανακρίβειες προσπαθεί να νομιμοποιηθεί στην τοπική κοινωνία. Για άλλη μια φορά δεν καταθέτει προτάσεις, δεν προβάλλει το δικό της πρόσωπο αλλά προσπαθεί να μειώσει τις προσπάθειες της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

Ας αποκαταστήσουμε όμως για άλλη μια φορά το σύνολο της αλήθειας.


Τι συμβαίνει με τους τέσσερις ειδικούς συνεργάτες του δήμου;


Από την αρχή της θητείας μας, διαπιστώσαμε την έλλειψη τεχνικών υπαλλήλων στον δήμο. Προσπαθήσαμε με διάφορους τρόπους να λύσουμε το πρόβλημα. Οι νέες προσλήψεις απαγορεύονται. Ζητήσαμε την μετάταξη τεχνικών υπαλλήλων από άλλους δήμους, περιφέρειες και άλλες υπηρεσίες. Προσλάβαμε τεχνικούς υπαλλήλους με ολιγόμηνη σύμβαση εργασίας αλλά αυτό το πεντάμηνο πρόγραμμα έχει ήδη δυστυχώς τελειώσει. Μπροστά σε αυτές τις δυσκολίες η Τεχνική υπηρεσία του δήμου, με έγγραφο του διευθυντή της ζήτησε την πρόσληψη τεσσάρων μηχανικών, με συγκεκριμένες ειδικότητες (Τοπογράφος, Αρχιτέκτονας και δύο Πολιτικοί μηχανικοί). Ζήτησε να χρησιμοποιηθεί γι’ αυτό ο θεσμός των ειδικών συνεργατών αφού εξαντλήθηκαν όλοι οι άλλοι τρόποι πρόσληψης. Έτσι φθάσαμε στην πρόσληψη των τεσσάρων ειδικών συνεργατών με ένα χρόνο καθυστέρηση και αφού δεν υπήρχε άλλη λύση.

Τι αποκρύπτει εσκεμμένα η Α.Δ.Κ.Ν.;


Η Α.Δ.Κ.Ν. αποκρύπτει ότι στο παρελθόν (2011) η τότε αντιπολίτευση (δια του δημοτικού συμβούλου Κ. Καρακώστα) είχε προτείνει στον κ.Μπουλένα προσλάβει ειδικούς συνεργάτες για να καλύψει συγκεκριμένα κενά στις υπηρεσίες του δήμου, προκειμένου αυτός να είναι αποτελεσματικός και να προσφέρει σωστά τις υπηρεσίες του στους δημότες. Ο κ.Μπουλές είχε την τύχη να έχει αντιπολίτευση που κατέθετε συγκεκριμένες προτάσεις. Έκανε όμως την επιλογή να μην ακούει κανέναν έξω από τον περίγυρό του.

Μέχρι τώρα η δουλειά των ειδικών συνεργατών σε επίπεδο υποστήριξης στην εκπόνηση μελετών από την υπηρεσία, οργάνωσης της δουλειάς του δήμου έχει αποφέρει πολύ μεγάλη οικονομία στον δήμο. Να το πούμε καθαρά. Αν δεν τους είχαμε προσλάβει θα είχαμε πληρώσει πολύ περισσότερα αναθέτοντας μελέτες και υπηρεσίες για να φέρουμε το ίδιο αποτέλεσμα.Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις ευρωπαϊκά προγράμματα, εντάξεις έργων στο νέο ΕΣΠΑ, να βρούμε χρηματοδοτήσεις για να υλοποιηθούν οι στόχοι του δήμου, είμαστε υποχρεωμένοι να υποστηρίξουμε τις υπηρεσίες όχι μόνο με τους ειδικούς συνεργάτες αλλά και με άλλες συνεργασίες. Και αυτό θα κάνουμε γιατί θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί. Απευθυνόμενοι, κυρίως, στο ντόπιο επιστημονικό δυναμικό, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς τεχνητούς διαχωρισμούς, διαρρηγνύοντας το σύστημα των «κολλητών» που είχε στήσει ο κ. Μπουλές.

Η Α.Δ.Κ.Ν. κατηγορεί τον δήμο γιατί δύο από τους ειδικούς συνεργάτες ήταν υποψήφιοι της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Γιατί δεν λέει όμως ότι επαναπροσλήφθηκε (προφανώς γιατί ήταν ικανός) και ειδικός συνεργάτης του κ. Μπουλέ; Στην Ενωτική Πρωτοβουλία υποσχεθήκαμε να μην κάνουμε διαχωρισμούς σε «δικούς μας» και άλλους. Όσο για την κατηγορία ότι δύο από τους τέσσερεις ήταν υποψήφιοι της Πρωτοβουλίας, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το 60% των συμπολιτών  μας στήριξε την παράταξη την δεύτερη Κυριακή (35% στην πρώτη αναμέτρηση). Δεν είναι λογικό αντίστοιχα ποσοστά στήριξης να είχαμε και στους συμπολίτες μας μηχανικούς; Αν λοιπόν θέλαμε να αποφύγουμε τέτοιες κατηγορίες έπρεπε να ψάξουμε στις Σέρρες ή όπου αλλού έβρισκε υποστηρικτές – μηχανικούς ο κ. Μπουλές.

Ποια είναι η αλήθεια για την μείωση του κόστους την διοικητικής πυραμίδας του δήμου (αιρετοί, ειδικοί σύμβουλοι, γενικός γραμματέας κλπ);


Το  σημερινό κόστος είναι μειωμένο κατά 40% περίπου, συγκρίνοντάς το με την θητεία του κ. Μπουλέ. Η Α.Δ.Κ.Ν. δεν λέει κουβέντα για αυτό στην ανακοίνωσή της. Αποκρύπτει εσκεμμένα ότι ο σημερινός δήμαρχος ο Τάκης Λουκόπουλος αρνήθηκε τον μισθό του ως δήμαρχος με αποτέλεσμα ετήσιο όφελος 50.000 ευρώ για τον δήμο. Ανάλογο όφελος υπάρχει από την μη πρόσληψη γενικού γραμματέα. Η Ενωτική Πρωτοβουλία θα μπορούσε να έχει έξι έμμισθους αντιδημάρχους (τέσσερεις εκ του νόμου και δύο επιπλέον δημόσιους υπαλλήλους που θα αποζημιώνονταν ούτως ή άλλως από τον προϋπολογισμό του δήμου). Αντί αυτού ορίσθηκαν δύο άμισθοι αντιδήμαρχοι που δεν επιβαρύνουν τον δήμο. Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε όφελος πάνω από 500.000 ευρώ στην πενταετία.

Σε κάθε περίπτωση η Α.Δ.Κ.Ν. πρέπει να καταλάβει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Στην διάρκεια της θητείας της στηρίχθηκε σε ένα σύστημα κολλητών (εργολάβων, υπαλλήλων κλπ), καλλιεργώντας την αδιαφάνεια, την γκρίνια και την αναποτελεσματικότητα. Αυτό το σύστημα έχει τελειώσει και η κοινωνία το αντιλαμβάνεται.

Αγαπητοί φίλοι της Α.Δ.Κ.Ν. καθήκον της αντιπολίτευσης είναι να κάνει κριτική στην συμπολίτευση. Με αυτή την έννοια, νομιμοποιείστε απολύτως να κάνετε κρίσεις για τα πεπραγμένα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Θα σας παρακαλούσαμε όμως να αποκαταστήσετε τις σχέσεις σας με την αλήθεια. Και μάλιστα με την αλήθεια ολόκληρη και όχι μόνο την μισή. Δεν χρειάζεται να κρύβεστε πίσω από την μισή αλήθεια ή πίσω από ανακρίβειες για να επιτελέσετε το αντιπολιτευτικό σας καθήκον.

Επίσης, δεν είναι πολιτικό σωστό ούτε και γίνεται αποδεκτό από την τοπική κοινωνία να ασχολείστε καθημερινά με το πώς θα εμποδίσετε τον δήμο να λύσει προβλήματα, να λειτουργήσει προς όφελος των δημοτών. Οι καταγγελίες σας για το καθάρισμα της Βαριάς και του Σκα, για την διάνοιξη δρόμων στην Μαμουλάδακαι στο Στενό, για την αγορά οικοπέδου για το 3ο Δημοτικό, για την λειτουργία του βοθροφόρου, για την εγκατάσταση του κυλικείου στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο, για την σωστική επέμβαση στο ΞΕΝΙΑ, είναι μόνο ένα μέρος από τις τρικλοποδιές που προσπαθείτε να βάλετε στον δήμο. Φτάσατε να καταγγείλετε τα νέα αναβαθμισμένα παζάρια ως «τα πιο παράνομα παζάρια, που έγιναν ποτέ»! Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις, εκτός όμως από τα προβλήματα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις δικές σας «καταγγελίες».

Αγαπητοί φίλοι της Α.Δ.Κ.Ν. έχετε παρεξηγήσει τον ρόλο της Αντιπολίτευσης. Η κριτική που οφείλετε να κάνετε πρέπει να είναι δημιουργική. Κυρίως δε, πρέπει να έχει προτάσεις για την βελτίωση της κατάστασης. Μέσα σε 14 μήνες θητείας στην αντιπολίτευση εκδώσατε πάνω από δέκα ανακοινώσεις. Σε όλες φέρνετε την καταστροφή και σε καμία από αυτές δεν περιέχονται συγκεκριμένες προτάσεις. Κρίμα. Μπορείτε να γίνετε, αν θέλετε, πιο δημιουργικοί. Αν ξεπεράσετε το σύνδρομο της εκλογικής συντριβής, αν σταθείτε αυτοκριτικά στα πεπραγμένα σας, αν καταλάβετε ότι δεν είστε οι μοναδικοί αντιπρόσωποι της αλήθειας και πως όσο κι αν σηκώσετε ψηλά την μύτη σας, δεν ψηλώνετε εσείς οι ίδιοι, τότε μπορείτε να κάνετε ουσιαστική αντιπολίτευση και να βοηθήσετε την παράταξή σας και τον τόπο.

Ενωτική Πρωτοβουλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου