Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

"Λαβράκια" από το... ΣΔΟΕ! Μεταξύ αυτών ... αγρότης και... καφετζής


© Getty Images

Δεκάδες περιπτώσεις παράνομου πλουτισμού και φοροδιαφυγής εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, της διαφθοράς και του παράνομου πλουτισμού.

Παρακάτω αναφέρονται μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις τεράστιας φοροδιαφυγής ο έλεγχος των οποίων ολοκληρώθηκε τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο 2015 και υποθέσεις των οποίων τα στοιχεία είχαν περιέλθει στο Σ.Δ.Ο.Ε. παλαιότερα και ολοκληρώθηκαν το Νοέμβριο 2015. 

Ι. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΓΑΙΟΥ
Ιδιωτικός υπάλληλος – μέλος Ν.Π. προσαύξησε την περιουσία του κατά 18.426.220,84 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

Μέλος Ν.Π. προσαύξησε την περιουσία του κατά 12.847.184,89 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

Επιχειρηματίας με εκμετάλλευση παραδοσιακού καφενείου  υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 3.645.906,03 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. 

Δικηγόρος από μη έκδοση και από ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 2.596.889,00 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου