Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Τέλη κυκλοφορίας με το... μήνα


© Παρέχεται από: caranddriver.gr


Για όσους αποσύρουν πινακίδες.

Τη δυνατότητα ανάκτησης των πινακίδων κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων από ένα μήνα έως τρεις μήνες με καταβολή των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο διάστημα σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με διάταξη που προωθεί στη Βουλή.

Μέχρι σήμερα, αν κάποιος καταθέσει πινακίδες, μπορούσε στη διάρκεια του έτους να τις πάρει πίσω καταβάλλοντας τόσα δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, όσοι οι μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους.

Με το νέο σύστημα που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, ο ιδιοκτήτης ενός Ι.Χ 2.500 κυβικών το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2004, που θα καταθέσει στο τέλος Δεκεμβρίου στην εφορία τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός του, θα μπορεί να τις πάρει πίσω για παράδειγμα μόνο για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, καταβάλλοντας 210 ευρώ (αντί για 840 ευρώ σε ετήσια βάση ή τα 490 ευρώ με βάση το ισχύον σύστημα για τους επτά μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους) και τα τρία δωδέκατα του ετήσιου φόρου πολυτελούς διαβίωσης.

Περισσότερα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου