Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Ποιοι βουλευτές ενδέχεται να ενισχύσουν την κυβερνητική πλειοψηφία

Ποιοι βουλευτές ενδέχεται να ενισχύσουν την κυβερνητική πλειοψηφία

Οι διαφωνίες που καταγράφηκαν στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, αναμένεται να συσπειρώσουν τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Όλοι γνωρίζουν πλέον ότι δεν υπάρχει πιθανότητα «ξένης βοήθειας», κάτι που σημαίνει πως αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν υπερψηφίσουν, τα προαπαιτούμενα μεταξύ των οποίων και το Ασφαλιστικό δεν θα περάσουν και πιθανότατα η κυβέρνηση θα πέσει. Εκτός και αν…

Εκτός και αν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επαληθευτεί πριν το Ασφαλιστικό μπει προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.
«Εκτιμώ ότι, όχι μόνο δεν κινδυνεύει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά ότι -–αντίθετα– είναι πολύ πιθανόν και να ενισχυθεί στο μέλλον» τόνισε σε δήλωσή της (Real.gr) η κυβερνητική εκπρόσωπος και αυτομάτως όλοι άρχισαν να ψάχνουν αν κυριολεκτούσε και αν ναι, ποιοι είναι οι βουλευτές ή το κόμμα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την κυβερνητική πλειοψηφία.

Τις τελευταίες μέρες είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι Ένωση Κεντρώων ενδέχεται να αποτελέσει υπό προϋποθέσεις το νέο κυβερνητικό εταίρο. Η πιθανότητα αυτή όμως προκαλεί ρίγη σε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ούτε στον χειρότερό τους εφιάλτη δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα κληθούν να κυβερνήσουν συνεργαζόμενοι με τους ΑΝΕΛ και τους Κεντρώους του Λεβέντη ταυτοχρόνως. Παράλληλα ο πρόεδρος του κόμματος Β. Λεβέντης σκλήρυνε πολύ τη στάση του ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και αρνούμενος κατηγορηματικά να ψηφίσει το Ασφαλιστικό.
Ωστόσο λέγεται ότι κάποιοι από τους βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων- οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο, ενδέχεται να στηρίξουν την κυβέρνηση αν υπάρξει πιθανότητα να πέσει.

Άλλοι δύο βουλευτές, προερχόμενοι από το Ποτάμι αυτή τη φορά, με προέλευση από τη ΔΗΜΑΡ, θεωρούνται από κυβερνητικούς παράγοντες ότι θα μπορούσαν να συμπλεύσουν με την κυβέρνηση αν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Την ίδια στιγμή ο Πάνος Καμμένος, λέγεται ότι θεωρεί πιθανό κάποιοι από τους βουλευτές της ΝΔ να στραφούν προς τους ΑΝΕΛ και κατά συνέπεια προς τις δυνάμεις της συγκυβέρνησης, αν συνεχιστεί η κατάσταση αποσύνθεσης που παρατηρείται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα σενάρια τελειώνουν εδώ. Από το ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι να θεωρείται πιθανό ότι θα μπορούσαν να στηρίξουν την κυβέρνηση. Ιδιαιτέρως μετά την επερώτηση που κατατέθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κατηγορεί την κυβέρνηση για «ξεπούλημα», από το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου