Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Γενική απεργία κόντρα στις αλλαγές στο... Ασφαλιστικό

Λουκέτο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Χθες Τετάρτη απήργησαν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Γενική απεργία την Πέμπτη κόντρα στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό
 
Αθήνα         
Γενική απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο. Στην απεργία θα συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Στην πλατεία Ομονοίας έχουν συγκεντρωθεί τα μέλη του ΠΑΜΕ που συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο και το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο. Στην απεργία συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Στην Ομόνοια υπολογίζεται ότι έχουν συγκεντρωθεί περίπου 5.000 άτομα.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. Κλαυθμώνος.

Χθες, Τετάρτη απήργησαν οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε οι δημοσιογράφοι να απεργήσουν μία ημέρα νωρίτερα προκειμένου να καλύψουν τις συγκενρώσεις της Πέμπτης. Για το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία.

Όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, πραγματοποιούν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ  στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή 78Ν «ΚΤΕΛ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 10.10 το βράδυ έως τις 6.25 το πρωί. Επίσης θα κινηθεί ένα ειδικά διασκευασμένο λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ στην πρωινή και ένα στην απογευματινή βάρδια.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η ΟΛΜΕ.

Στην κινητοποίηση θα συμμετέχει και η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν ακινητοποιημένα από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ώς τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αποχή ανακοίνωσαν και οι δικηγόροι της Αθήνας αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στην επικείμενη εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου