Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Οι Τούρκοι ξεσπούν στην Ελλάδα - Τουρκικά μαχητικά πάνω από τα ελληνικά νησιά


- Οι παραβιάσεις από τους Τούρκους έρχονται μετά το σάλο για το εξαφανισμένο tweet του Αλέξη Τσίπρα
- O Aλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις τουρκικές παραβιάσεις είχε δηλώσει πως ευτυχώς που οι Έλληνες πιλότοι δεν είναι τόσοι νευρικοί
- Μετά την οργή του Νταβούτογλου για το συγκεκριμένο tweet αυτό αποσύρθηκε
- Οι υπερπτήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο αποτελούν σοβαρή αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας
- Για τον ίδιο λόγο οι Τούρκοι κατέρριψαν το ρωσικό βομβαρδιστικό προκαλώντας την οργή της Ρωσίας που προχώρησε σε αντίποινα

Τεντώνουν επικίνδυνα το σχοινί οι Τούρκοι, καθώς έχοντας ανοιχτό το μέτωπο με τη Ρωσία προκαλούν και την ελληνική πλευρά, καθώς τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη άρχισαν τις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Η προκλητική αυτή ενέργεια των Τούρκων που αποτελεί σαφή αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας έρχεται λίγες ημέρες μετά το σάλο που προκλήθηκε για το tweet του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το οποίο μετά εξαφανίστηκε αφού προκάλεσε την οργή του Τούρκου πρωθυπουργού, Νταβούτογλου.

Στο συγκεκριμένο tweet ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του ανέφερε πως "ευτυχώς που οι Έλληνες πιλότοι δεν είναι τόσο νευρικοί" και λίγα λεπτά αργότερα αυτό το tweet εξαφανίστηκε, καθώς προκάλεσε την οργή των Τούρκων.

Οι ίδιοι βέβαια οι Τούρκοι για τον ίδιο ακριβώς λόγο με αυτό που έκαναν σήμερα πάνω από το Αιγαίο την προηγούμενη εβδομάδα κατέρριψαν το ρωσικό βομβαρδιστικό, προκαλώντας σοβαρό επεισόδιο με τη Ρωσία η οποία ήδη προχώρησε σε οικονομικά αντίποινα.

Συγκεκριμένα ένας σχηματισμός έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F 16 στις 15:01 εισήλθαν στο FIR Αθηνών και πετούσαν ανενόχλητα στον εναέριο χώρο ανάμεσα στη Λέσβο και τη Χίο.

Εν συνεχεία από τα 6 τουρκικά μαχητικά τα 4 αεροσκάφη συνέχισαν την υπερπτήση τους πάνω από το νησί Φούρνοι στα 4.000 πόδια.

Τα υπόλοιπα δύο τουρκικά μαχητικά άλλαξαν πορεία και πέταξαν στις 15:27 πάνω από τα νησιά Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι στα 8.500 πόδια και εν συνεχεία δύο λεπτά αργότερα πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι στα 8.100 πόδια.

Τα 6 αεροσκάφη των Τούρκων πέταξαν εν συνεχεία στις 15:30 προς την Τουρκία και εξήλθαν του FIR Aθηνών, νότια της Σάμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά μαχητικά στο σύνολό τους αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ
Σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 15:01 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου. Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε 4 και 2 αφη αντίστοιχα, πραγματοποίησε υπερπτήσεις ως ακολούθως:
- στις 15:25 υπέρπτηση 4 αφων άνωθεν ν. Φούρνοι, στα 4.000 πόδια
- στις 15:27 υπέρπτηση 2 αφων άνωθεν ν. Μακρονήσι και ν. Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 8.500 πόδια και 8.200 πόδια αντίστοιχα και στις 15:29 άνωθεν ν. Αγαθονήσι, στα 8.100 πόδια
Ακολούθως, εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ τα 4 αφη στις 15:28 και τα 2 αφη στις 15:30 αντίστοιχα, νοτίως ν. Σάμου.
Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.


Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου