Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Έλλειψη Σκάφους στο Λιμεναρχείο Ιτέας


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ



ΑΙΓΙΟ   31/12/2015

ΘΕΜΑ: ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΙΤΕΑΣ


     Η Ομοσπονδία μας ιδρύθηκε  το έτος   1995, είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικό, μετεξέλιξη του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ  με έτος ιδρύσεως το 1978  και απαρτίζεται από δεκάδες ενεργούς συλλόγους  όλων των  Νομών που βρέχονται από τον Κορινθιακό κόλπο.

Κοινός μας  σκοπός είναι  η προστασία και βιώσιμη ανάπτυξη του θαλάσσιου οικοσυστήματος του Κορινθιακού κόλπου και η αξιοβίωτη πρόοδος  των  πολιτών που ζουν και δραστηριοποιούνται στο χερσαίο και θαλάσσιο τμήμα αυτού.

Η Ομοσπονδία μας αναδεικνύει , προωθεί , συντονίζει και διεκδικεί την επίλυση  των μεγάλων  προβλημάτων της περιοχής μας τόσο στο στεριανό όσο και στο θαλάσσιο τμήμα του κόλπου.



Κύριοι,

     Η Ομοσπονδίας μας (με το παρόν κείμενο), παρεμβαίνει στο θέμα της έλλειψης σκάφους στο Λιμεναρχείο Ιτέας, δήμου Δελφών Π.Ε Φωκίδας. Το λιμάνι της Ιτέας δεχόμενο κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό τουριστικών και άλλων μεγάλων σκαφών δεν νοείται εδώ και μία πενταετία να μην διαθέτει ένα σκάφος, από τη στιγμή που αναβαθμίστηκε ο ρόλος του σε Λιμεναρχείο. 

Στον θαλάσσιο χώρο ευθύνης του που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου Κορινθιακού - από την περιοχή της Θίσβης έως την Ναύπακτο -  και στο οποίο κινείται μεγάλος αριθμός εμπορικών πλοίων, με κάθε είδους εμπορεύματα, τα πλωτά μέσα που έχει, είναι ανύπαρκτα. Δεν πραγματοποιούνται έτσι κανενός είδους θαλάσσιοι έλεγχοι για ρύπανση εν πλω, έλεγχοι διακίνησης φορτίων στην θάλασσα, έλεγχοι για παράνομη αλιεία από ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Οι έλεγχοι που γίνονται κατόπιν καταγγελιών γίνονται από την στεριά και από απόσταση.

Σε περιπτώσεις που έχει χρειαστεί να παρέχει βοήθεια σε έκτακτα περιστατικά συνανθρώπων μας αλλά και ξένων πολιτών στη θάλασσα καλείται το σκάφος του Λιμεναρχείου Αιγίου ή της Πάτρας ή ιδιωτικά σκάφη και ο χρόνος που απαιτείται για να φτάσουν είναι πολύ μεγάλος με ότι συνεπάγεται αυτό. Δεν θέλουμε να υιοθετήσουμε τις φήμες που αναφέρουν ότι κάποιοι δεν επιθυμούν με τίποτα να υπάρχει σκάφος και αντιδρούν ή εμποδίζουν τις τυχόν ενέργειες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας δικαιολογούν την έλλειψη σκάφους με το πρόσχημα της κρίσης και της έλλειψης οικονομικών πόρων γενικότερα. 

Ζητάμε να συντονίσετε τις προσπάθειες σας για να δοθεί λύση στο χρονίζον αυτό πρόβλημα και στην κατεύθυνση αυτή είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε.

Αναμένουμε εγγράφως για τις ενέργειές σας.







Με Τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο



           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ                               ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου