Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Ο Βαρουφάκης στη θέση του.... Ντράγκι!


Η χρονιά κλείνει και τα ξένα μέσα, όπως και τα ελληνικά κάνουν την ανασκόπησή τους. Με αυτή την αφορμή η FAZ έκανε πρωτοσέλιδο τον Βαρουφάκη και τον Τσίπρα ενώ για τον πρώην υπουργό Οικονομικών επιφύλασσε ιδιαίτερη μεταχείριση αφού τον έκανε και… κόμικ!
Στον οικονομικό Καζαμία του 2016 η FAZ αφιερώνει πέντε σελίδες της για να μας περιγράψει ένα μίνι στόρι με πρωταγωνιστή τον Γιάνη Βαρουφάκη, την σύζυγό του Δανάη Στράτου, τον Τζορτζ Σόρος και τον… Δαλάι Λάμα!

Το κόμικ ξεκινά με τον Βαρουφάκη να πίνει το ποτό του στην ταράτσα του σπιτιού του μαζί με την σύζυγό του. Ξαφνικά από τον ουρανό φτάνει ένα ελικόπτερο, από την ανεμόσκαλα του οποίου κατεβαίνει ο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος του λέει ότι τα χρήματά του βρίσκονται σε κίνδυνο και ότι η μόνη λύση είναι να φύγει ο Ντράγκι από την ΕΚΤ και να αναλάβει ο πρώην ΥΠΟΙΚ επικεφαλής στην Φρανκφούρτη.

Ο Βαρουφάκης δεν χάνει ευκαιρία καβαλάει τη μηχανή του έχοντας πάντα μαζί του την Δανάη Στράτου και φτάνει στη Φρανκφούρτη. Εκεί, όμως, βρίσκει μπροστά του τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον οποίο λέει: «Πρέπει να γίνω ο νέος επικεφαλής της ΕΚΤ». Ο Σόιμπλε βάζει τις φωνές, ο πρώην Ελληνας ΥΠΟΙΚ του ψιθυρίζει κάτι στο αυτί και τότε ο Σόιμπλε το αποδέχεται λέγοντας «ω, Θέε μου».

Στη συνέχεια τέσσερις μασκοφόροι αρπάζουν τον Μάριο Ντράγκι την ώρα που παραχωρεί συνέντευξη τύπου, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης βάζει μια ράβδο χρυσού στην τσέπη του.
Ο «Σούπερ Μάριο» καταλήγει στο Βατικανό ενώ ο Βαρουφάκης στέκεται στο εκτυπωτήριο και φωνάζει «τυπώστε χρήμα και γρήγορα». Οι εφημερίδες τον αποθεώνουν με τίτλους όπως «Βαρουφάκης ο σωτήρας του ευρώ», ενώ ο Σόρος με το ελικόπτερο έρχεται, φορτώνει χρήμα και αρχίζει να το σκορπά από τον ουρανό.

Μετά την αποθέωση, όμως, όπως συνέβη και στην πραγματική ζωή, ήρθε η πτώση και το… κυνήγι. Γιατί μπορεί ο Σόρος και οι συν αυτό χαίρονται για τις ενέργειες του Βαρουφάκη, οι μικροί αποταμιευτές όμως βγαίνουν στους δρόμους και κυνηγούν τον νέο «επικεφαλής» της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με το σενάριο της FAZ ο Βαρουφάκης καταλήγει κυνηγημένος στο Θιβέτ μαζί πάντα με την σύζυγό του Δανάη Στράτου, ενώ τη θέση του στην ΕΚΤ παίρνει ο… Δαλάι Λάμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου