Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Πήγαν να βγάλουν στο εξωτερικό 70.000 ευρώ


© Παρέχεται από: Newmoney.gr

Δυο επιτήδειοι, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, έγιναν κατά πολύ... φτωχότεροι μέσα σε λίγες ώρες καθώς εντοπίστηκαν από υπαλλήλους του Τελωνείου στους Κήπους του Έβρου, ενώ προσπαθούσαν να φυγαδεύσουν στο εξωτερικό μεγάλα χρηματικά ποσά χωρίς να τα δηλώσουν!

Πρώτος εντοπίστηκε ένας κάτοικος Θεσσαλονίκης που επιχείρησε να περάσει τα σύνορα με προορισμό την Τουρκία με το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε. Οι τελωνειακοί υποψιάστηκαν ότι κάτι ύποπτο έκρυβε και έκαναν «φύλλο και φτερό» το όχημα, ώσπου τελικά ανακάλυψαν ότι η πόρτα οδηγού και οι χειραποσκευές του είχαν εσωτερική επένδυση από... χαρτονομίσματα!

Συνολικά, βρέθηκαν κρυμμένα 64.930 ευρώ που ο επιχειρηματίας προσπάθησε να βγάλει από τη χώρα χωρίς να τα δηλώσει! Ολόκληρο το ποσό δεσμεύθηκε για να ελεγχθεί η νομιμότητά του από την αρχή καταπολέμησης βρώμικου χρήματος αλλά ήδη ο δράστης έχασε το 25% του, δηλαδή 16.232 ευρώ, που κατασχέθηκαν ως πρόστιμο!

*** Την ίδια τύχη είχε και το ποσό που επιχείρησε να βγάλει από τη χώρα χωρίς να το δηλώσει στο Τελωνείο, ένας Τούρκος οδηγός λεωφορείου της γραμμής Τίρανα- Κωνσταντινούπολη. Μέσα στα ρούχα που φορούσε, βρέθηκαν κρυμμένα 10.740 ευρώ τα οποία δεσμεύτηκαν για να ελεγχθεί η νομιμότητά τους, ενώ εισπράχθηκε άμεσα ως πρόστιμο το 25% του ποσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου