Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Μετρά η... πρόθεση! 20.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέσα στο 2016 ...

        
Την επιδίωξη της κυβέρνησης να προσλάβει 20.000 δημόσιους υπάλληλους εντός του 2016, γνωστοποιεί με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Όπως επισημαίνει, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, από τις προσλήψεις αυτές, «οι 10.000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού το 2016 θα αφορούν εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα των κενών στα σχολεία».

Αναφορικά με την επιλογή νέων προϊσταμένων στο δημόσιο, ο κ. Βερναρδάκης επισημαίνει: «Θα προσπαθήσουμε να έχουν επιλεγεί όλοι οι προϊστάμενοι μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Από τις αρχές του 2016 ξεκινάμε με την επιλογή γενικών διευθυντών.

Το πιο σημαντικό στοιχείο με την επιλογή προϊσταμένων είναι ότι ξεκινάει για πρώτη φορά η στοχοθεσία στο Δημόσιο, η διαμόρφωση οργανογραμμάτων και η περιγραφή θέσεων εργασίας με τη συμμετοχή υπαλλήλων».

Για το μισθολόγιο, ο υπουργός σημειώνει ότι «οι βασικοί μισθοί δεν θα αλλάξουν (…) Στο νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και το 55% των υπαλλήλων θα λάβει αυξήσεις από 15 έως 60 ευρώ με την απόδοση των μισθολογικών ωριμάνσεων».

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στη «Real News», επισημαίνει ότι στο εξής οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων θα επιλέγονται από το Μητρώο Στελεχών με την εγγύηση του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Βερναρδάκης, αναφέρει ότι δεν θα γίνει καμία μείωση μισθού με το ενιαίο μισθολόγιο, αλλά «αντίθετα, θα ξεπαγώσουν οι βαθμολογικές εξελίξεις και θα αποσυνδεθούν από το μισθολόγιο», ενώ παράλληλα δηλώνει ότι για μια μεγάλη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων, που υπολογίζεται στο 55% του συνόλου, θα υπάρξουν μικρές αυξήσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σχετικά με περαιτέρω περικοπές δαπανών στην δημόσια διοίκηση, κάνει λόγο ότι μπορούν αν γίνουν «σοβαρές εξοικονομήσεις, όπως για παράδειγμα από την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τον εξορθολογισμό των δαπανών υπέρ των κοινωνικών δομών του Δημοσίου και σε βάρος των τυπικά γραφειοκρατικών».

localit.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου