Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ένταση με ένα νεκρό στο hotspot του Ελληνικού



Σοβαρό επεισόδιο με έναν πρόσφυγα νεκρό και δύο ανήλικους τραυματίες σημειώθηκε στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό.

Αργά το απόγευμα ειδοποιήθηκε η αστυνομία για σοβαρά επεισόδια στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενεπλάκησαν μεταξύ τους τουλάχιστον 50 Αφγανοί. Η ένταση ξέφυγε από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να βγουν τα μαχαίρια και να ακολουθήσει σφαγή. Ο ένας από τους τρεις τραυματίες μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου κατέληξε παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού. Οι υπόλοιποι δύο μεταφέρθηκαν στο «Αγλαΐα Κυριακού», όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και νοσηλεύονται.

Η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας του Ελληνικού παραμένει ανεξέλεγκτη, παρ' ότι τις τελευταίες ημέρες επικρατούσε μία φαινομενική ηρεμία. Ο χώρος έχει εξελιχθεί σε γκέτο ανομίας και αναρχίας, καθώς, όπως έχουν καταγγείλει και οι δήμαρχοι της περιοχής, έχουν αναπτυχθεί αμέτρητες παράνομες δραστηριότητες, ενώ παραμένουν οι διαφορές ανάμεσα στα έθνη που διαβιώνουν εντός του περιορισμένου αυτού χώρου.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει επαναπαυτεί το τελευταίο διάστημα, παρ' ότι σε διάφορα Hotspots σημειώνονται μεγάλες εντάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί όσα συνέβησαν στη Λέρο, αλλά και στη Λέσβο. Παρ' ότι οι τοπικές κοινωνίες διαμαρτύρονται, η πολιτεία παρακολουθεί αμέτοχη και επί της ουσίας επεμβαίνει μετά τα συμβάντα, όταν πλέον είναι αργά, όπως στην περίπτωση του Ελληνικού.

Εκτός των παράνομων δραστηριοτήτων που έχουν αναπτυχθεί μέσα στο κέντρο φιλοξενίας του Ελληνικού, η ένταση ανάμεσα στους πρόσφυγες είναι μεγάλη, καθώς βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, δίχως να έχουν την παραμικρή ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι και ειδικότερα, για το αν και το πότε θα τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τους προορισμούς τους, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τη Γερμανία, τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και τη Σκανδιναβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου