Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες από την Τουρκία ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ


Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία όπου βρίσκεται σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα. Σε ανακοίνωσή του ο στρατός υποστηρίζει ότι έχει καταλάβει την εξουσία.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την εξουσία της χώρας

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην χώρα, δηλώνοντας πως οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλύσουν την κατάσταση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως είναι λάθος να χαρακτηριστούν τα γεγονότα ως ένα πραξικόπημα αλλά αποτελούν μια απόπειρα ενός μέρους των ενόπλων δυνάμεων.

Πρόσθεσε πως τίποτε δεν πρόκειται να βλάψει την τουρκική δημοκρατία και κάλεσε σε ψυχραιμία.
Τον Φετουλάχ Γκιουλέν δείχνει ο Τούρκος πρωθυπουργός ότι βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα στην Τουρκία. Το πραξικόπημα εκδηλώθηκε λίγες ώρες αφού στις ΗΠΑ έφτασε αίτημα έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Αγνωστό είναι που βρίσκεται ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είναι κατά άλλους εξαφανισμένος και κατ΄ άλλους βρίσκεται σε διακοπές στην Αλικαρνασσό.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν νωρίτερα στην Άγκυρα, ενώ στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούσαν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας. Tα τανκς έχουν βγει στους δρόμους, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο και στις φωτογραφίες..

Το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν μετέδιδε νωρίτερα την πληροφορία ότι μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στην 'Αγκυρα.

Αυτό που καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο περίεργη είναι το γεγονός ότι ενώ αναφέρονται πληροφορίες για χαμηλές πτήσεις, ασθενοφόρα στο γενικό επιτελείο κλπ, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν μεταδίδουν κάποια πληροφορία που να δείχνει τι ακριβώς συμβαίνει.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, δύο είναι τα σενάρια: είτε οι μυστικές υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει επιχείρηση για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, είτε πρόκειται για πραξικόπημα.

Πριν από λίγη ώρα οι αρχές μπλόκαραν Facebook, Twitter και YouTube, ενώ έκλεισε και η κρατική τουρκική τηλεόραση.
Συσκευή αναπαραγωγής βίντεο από: YouTube (

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου