Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Μύλος στο ΠΑΣΟΚ για τη… “χιονισμένη” κάλπη του Αγρινίου



Ένα μεγάλο θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στο ΠΑΣΟΚ καθώς αγνοείται η τύχη αποτελέσματος μετά από  τη «χιονισμένη» κάλπη που βρέθηκε κατά τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών στο Αγρίνιο για την ανάδειξη νέας νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος. 

Ειδικότερα, στις 27 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια εκλογές για την ανάδειξη των νέων αποκεντρωμένων οργάνων του Κινήματος. 

Στις εκλογές που έγιναν στο Αγρίνιο παρά τη μεγάλη συμμετοχή, κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων βρέθηκαν 92 ψηφοδέλτια παραπάνω απ’ τους ψηφίσαντες (περίπου 800). 
Η εφορευτική επιτροπή αμέσως επικοινώνησε με την Χαριλάου Τρικούπη και την Κεντρική Επιτροπή Πιστοποίησης και σε συνεννόηση με τον Πρόεδρό της Βαγγέλη Αργύρη προχώρησε σε διακοπή της διαδικασίας καταμέτρησης και σε σφράγιση της κάλπης.
Το σύνολο των ψηφοδελτίων, του εκλογικού καταλόγου, της λίστας ψηφισάντων και του γενικότερου υλικού που είχε στη διάθεσή της για να διεξάγει τις εκλογές η εφορευτική επιτροπή, εστάλη απευθείας στην ΕΚΑΠ, προκειμένου να αποφασίσει  επί του συμβάντος και της διαδικασίας.

Πριν λίγες ημέρες συνεδρίασε η Επιτροπή προκειμένου να λύσει το γόρδιο δεσμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχή της συνεδρίασης απουσίαζε μέλος της Επιτροπής, το οποίο είχε ενημερώσει ότι λόγω κάποιου έκτακτου γεγονότος θα καθυστερούσε, ζητώντας η ψηφοφορία για το αποτέλεσμα του Αγρινίου να πραγματοποιηθεί όταν θα ήταν και το ίδιο παρών.

Τελικά στην αρχή πραγματοποιήθηκε μια πρώτη ψηφοφορία, στην οποία 4 μέλη τάχθηκαν υπέρ του να καταμετρηθεί κανονικά το αποτέλεσμα της κάλπης του Αγρινίου  και 3 μέλη ζήτησαν επανάληψη των εκλογών.

Στο όργανο συμμετέχουν 9 μέλη. Ένα μέλος έλειπε, το οποίο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είχε ειδοποιήσει ότι θα καθυστερούσε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής που ψήφισε λευκό.

Εδώ όμως ξεκινά το πρόβλημα 
Η μια πλευρά θεωρεί ότι η ψηφοφορία ήταν ενδεικτική και θα πρέπει να επαναληφθεί, όταν θα είναι παρόντα το σύνολο σχεδόν των μελών, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να παίρνονται με ευρείες πλειοψηφίες,  ενώ η άλλη πλευρά θεωρεί ότι υπάρχει τελική απόφαση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τέλος της συνεδρίασης αποφασίστηκε ομόφωνα από τα μέλη ότι το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου και θα παρθούν οριστικές αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Πιστοποίησης.

Τέλος, σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, 6 από τα νέα μέλη της νομαρχιακής Αγρινίου ζητούν με επιστολή τους την επανάληψη των εκλογών, ενώ στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβεί,  σκέφτονται να επιλέξουν τον δρόμο της παραίτησης, γεγονός που, σύμφωνα με κομματικά στελέχη,  θα οδηγήσει αυτόματα και στη διενέργεια επαναληπτικών εκλογών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου