Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Διάγγελμα Ερντογάν μέσω Facetime: Δίνουμε μάχη για τη Δημοκρατία - Πληροφορίες ότι εγκατέλειψε τη χώρα και ζήτησε άσυλο στη Γερμανία


Μέσω Facetime απευθύνθηκε προς τον τουρκικό λαό ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οπως είπε ο Ερντογάν αυτό που συμβαίνει είναι παράνομο και διαβεβαίωσε τον κόσμο ότι θα αποκατασταθεί η τάξη. Παραδέχθηκε πάντως ότι η κατάσταση δεν ελέγχεται από αυτόν.

Αυτή τη στιγμή δίνουμε μάχη της Δημοκρατίας, είπε ο Ερντογάν. Τόνισε ότι το πραξικόπημα αυτό δεν θα πετύχει. Οσοι προσπάθησαν να κάνουν πραξικοπήματα εξαφανίστηκαν.

Με την παρουσία του ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε τις δραματικές ώρες για την χώρα και ζήτησε να υπάρξει ψυχραιμία. Το γεγονός όμως ότι βγήκε μέσω Facetime δείχνει ότι δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε κάμερες ενώ είναι άγνωστο που βρίσκεται, που τον έχουν κρύψει οι συνεργάτες του.

«Θα το ξεπεράσουμε αυτό. Το Εθνος πρέπει να βγει στις πλατείες και να συγκεντρωθεί για να αντιδράσει για την απόπειρα εξέγερσης. Θα πληρώσουν υψηλότατο τίμημα οι υπεύθυνοι. Ευθύνεται το κίνημα Γκιουλέν και το πραξικόπημα είναι έργο μειοψηφίας του Στρατού» είπε χαρακτηριστικά.

Με την παρουσία του ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε τις δραματικές ώρες για την χώρα και ζήτησε να υπάρξει ψυχραιμία. Το γεγονός όμως ότι βγήκε μέσω skype δείχνει ότι δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε κάμερες ενώ είναι άγνωστο που βρίσκεται, που τον έχουν κρύψει οι συνεργάτες του.

Νωρίτερα ενημερωτικό site αναφέρει ότι ο Ερντογάν εγκατέλειψε την Τουρκία, μετά το πραξικόπημα του Στρατού, με το ιδιωτικό τζετ του. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε άσυλο από τη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου