Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

"Παζάρια" για τα... Παζάρια!... Και στο βάθος.... μετακόμισή τους στο βόρειο... Σκά!



Τα φημολογούμενα για το περσινό επεισόδιο στα "Παζάρια", ότι δηλαδή ήταν "δάκτυλος" ανθρώπου του ...  Δήμου Ναυπακτίας, τείνουν να επιβεβαιωθούν, μετά την επιμονή της Δημοτικής αρχής να δοθεί η διοργάνωσή τους στην "Αναπτυξιακή" στην οποία Πρόεδρος είναι ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου..

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή....

Μετά το περσινό επεισόδιο το θέμα έφτασε στο δημοτικό Συμβούλιο το οποίο αποφάσισε "να συγκροτηθεί Επιτροπή" που θα διερευνούσε τα αίτια και την... έκτασή του ώστε να "αποδοθούν ευθύνες".....   Από εκεί και πέρα, το αν συγκροτήθηκε η Επιτροπή και τι... "διαπίστωσε", εμείς τουλάχιστον, δεν μπορέσαμε να το μάθουμε παρά την επιμονή και τις δημοσιεύσεις μας!

Μετά ήρθε η Απόφαση του Δ.Λ.Τ.Ν. να γίνει μελέτη ώστε να ασφαλτοστρωθεί ο χώρος των "Παζαριών" και.... "Ώ του θαύματος" βρέθηκε αμέσως και η εταιρεία που προσφέρθηκε να εκτελέσει το "έργο"... τζάμπα!... 

Κι εκεί που όλοι ψαχνόμασταν να καταλάβουμε "πως η ΤΕΡΝΑ έγινε τόσο... μεγαλόψυχη ώστε να ασφαλτοστρώσει το χώρο δ ω ρ ε ά ν", έσκασε η "βόμβα"! Διέρρευσε ότι υπάρχει πρόθεση της δημοτικής Αρχής να αναθέσει την διοργάνωση των Παζαριών στην... "Αναπτυξιακή" κατά το....  "Γιάννης κερνάει και ...  Γιάννης πίνει"!.. 

Με την πάροδο του χρόνου το θέμα πρωτοήρθε άκουσον - άκουσον "ως κατεπείγον"στην Επιτροπή "Ποιότητα Ζωής" η οποία όμως, καταψήφισε την ιδέα με μόνο ψηφίσαντα θετικά τον Πρόεδρό της Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Σύψα..  Και χρειάστηκε να ξανασυνέλθει για παρθεί "θετική" απόφαση αλλά παρόντες μόνο ...  αναπληρωματικά Μέλη!!!

Παρόλα αυτά, με την έγκριση των "Αναπληρωματικών" της Επιτροπής "Ποιότητα Ζωής" το θέμα προωθήθηκε  και αύριο έρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο κατέχοντα τη 2η και 4η σειρά ως εξής:

2.      Έγκριση τοπικής κανονιστικής απόφασης για την οργάνωση και τις προϋποθέσεις λειτουργίας της εμποροπανήγυρης Ναυπάκτου. (Εισηγητής κ. Σύψας).

4.      Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης για τη διοργάνωση εμποροπανήγυρης στο δήμο Ναυπακτίας. (Εισηγητής κ. Σύψας).

Είμαστε τώρα περίεργοι να δούμε :
α) Την Εισήγηση του αρμοδίου Αντιδημάρχου και Προέδρου της Επιτροπής "Ποιότητα Ζωής" κ. Γιάννη Σύψα!
β) Εάν θα επιμείνει και αναπτύξει πειστικά τον ισχυρισμό του περί..."Διαφάνειας" στα έσοδα του Δήμου από την Εμποροπανήγυρη" ...
γ) Πως θα ψηφίσουν οι δημοτικοί Σύμβουλοι που καταψήφισαν στην "Ποιότητα Ζωής"!...
δ) Τη στάση του Προέδρου του Δ.Λ.Τ.Ν. κ. Αντώνη Φράγκου αφού ο χώρος των "Παζαριών" ανήκει στη δικαιοδοσία του και έχει κάποια έσοδα.....
ε) Εάν ο κ. Φράγκος πεισθεί από την πληροφορία που έχουμε ότι "Τα Παζάρια θα αλλάξουν θέση διεξαγωγής και θα πάνε στο ... γήπεδο του Λυγιά στο Βόρειο και ανατολικό μέρος του Σκά"....  Να θυμίσουμε ότι ο τόπος διεξαγωγής των Παζαριών ορίζεται δια Β.Δ.!!
στ) Ο κ. Φράγκος ως Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Ν. θα δεχθεί αυτή τη... "μετακόμιση" αφού η υπηρεσία του θα χάνει έσοδα;

Με δεδομένο ότι οι δημοτικοί Σύμβουλοι που δήλωσαν ή δηλώνουν αρνητικοί στο θέμα επειδή όπως ισχυρίζονται  "δεν υπάρχει διαφάνεια εσόδων με την διεξαγωγή των Παζαριών από την Αναπτυξιακή"  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ για να  υπερψηφιστεί....  Εκτός και αν υπάρξουν "διαρροές" με τα "συνηθισμένα τερτίπια" ακόμα και από, όπως φημολογείται, δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης.....

Όπως γίνεται αντιληπτό όλα γίνονται όχι υπο "Διαφάνεια" αλλά υπό τον "εντυπωσιακό" αιτιολογικό της "Διαφάνειας" και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο λόγος του δημότη μέσω, έστω, της Επιτροπής "Διαβούλευσης"!...

Ακόμα ο χαρακτηρισμός του θέματος ως "Κατεπείγον" δημιουργεί τουλάχιστον διάφορες ... απορίες!....

1 σχόλιο: