Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Μεκελειό στη Γαλλία.....

Τραγωδία στη Γαλλία: Φορτηγό έπεσε σε πλήθος στην πόλη Νις - Δεκάδες νεκροί

Νέο λουτρό αίματος στη Γαλλία, όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Πέμπτης στη Νίκαια, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ. Το περιστατικό έγινε στην τουριστική λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ με τις αρχές να κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση. Ο κόσμος ήταν συγκεντρωμένος και παρακολουθούσε το σόου πυροτεχνημάτων για την Εθνική γιορτή της χώρας, την πτώση της Βαστίλης, όταν το φορτηγό σκόρπισε τον θάνατο. Σύμφωνα με την Le Figaro οι νεκροί ανέρχονται σε 73 και οι τραυματίες σε τουλάχιστον 100.

Στους δρόμους της Νίκαιας ο γαλλικός στρατός λίγο μετά το νέο μακελειό. Οι στρατιώτες έχουν αποκλείσει το σημείο της επίθεσης και πραγματοποιούν περιπολίες από κοινού με τους αστυνομικούς. Δυστυχώς η λίστα των νεκρών διαρκώς μεγαλώνει, καθώς πριν από λίγη ώρα ο περιφερειακός εισαγγελέας εκτίμησε πως οι νεκροί προσεγγίζουν τους 73 ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες. Το γαλλικό δίκτυο BFM TV έκανε λόγο νωρίτερα για τουλάχιστον 30 νεκρούς και για 100 τραυματίες, επικαλούμενο τον νομάρχη της περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί σκότωσαν τον οδηγό του φορτηγού, που έπεσε πάνω στο πλήθος, μετά από ανταλλαγή πυρών. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο οδηγός είχε ξεκινήσει να πυροβολεί πριν οδηγήσει σε σύγκρουση το φορτηγό με το πλήθος. Οι αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση και καλούν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ ελικόπτερα περιπολούν την γύρω περιοχή. Ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, κατευθύνεται εσπευσμένα στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων της Γαλλίας μετά την επίθεση στη Νίκαια.
Σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί στο Twitter, το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων «φαίνεται ότι προκάλεσε δεκάδες θανάτους», ενώ κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Οι πολίτες είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου