Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

«ΠαίΖΩ στην πόλη μου… και μου αρέσει»




Ο Δήμος Ναυπακτίας, στο πλαίσιο της καμπάνιας του «ΑλλάΖΩ την πόλη μου… και μου αρέσει», ανοίγει την αυλαία των εκδηλώσεων με τη διοργάνωση τουρνουά «3on3 basket» στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου- Λυκείου, το Σάββατο 9 Ιουλίου. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ομάδα του ΠΑΣ Ναυπάκτου, και θα δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τη χαρά του παιχνιδιού σε ένα νέο πνεύμονα άθλησης που απέκτησε η πόλη.

Ο Δήμος Ναυπακτίας δίνει και πάλι ζωή στις γειτονιές μετατρέποντας τα προαύλια των σχολείων σε χώρους συγκέντρωσης ανθρώπων όλων των ηλικιών. Ήδη έχουν αποδοθεί έντεκα προς χρήση (Δημοτικό και Γυμνάσιο Αντιρρίου, 1ο Λύκειο, ΕΠΑΛ, 1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό, 4ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, 6ο Δημοτικό, Δημοτικό Λυγιά), ενώ αναμένεται άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες στα Δημοτικά του Ξηροπηγάδου και της Δάφνης. Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Ναύπακτο, ανάλογη παρέμβαση θα γίνει και στο  3ο Γυμνάσιο, κόστους 100.000 ευρώ. Στο σχεδιασμό του Δήμου είναι η λίστα, των προαυλίων που μετατρέπονται σε χώροι άθλησης, να ολοκληρωθεί με αυτό του 2ου Γυμνασίου- Λυκείου, μετά και την περάτωση των εργασιών επισκευής που είναι σε εξέλιξη.

Για την ανάδειξη όλων των παραπάνω παρεμβάσεων ο Δήμος Ναυπακτίας διοργανώνει το Σάββατο 9 Ιουλίου το τουρνουά «3on3 basket», μια νέα γιορτή στην παραλία της Ψανής, η οποία θα διαρκέσει σχεδόν για ολόκληρη την ημέρα. Καλούνται λοιπόν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή με την επισυναπτόμενη αίτηση έως και την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 24:00, στο e-mail: 3on3nafpaktos@gmail.com  και στο κτίριο του Δημαρχείου (οδός Τζαβέλα) στην υπάλληλο κ. Σίσσυ Υφαντή 2634360102. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977413057 (Γιώργος Σταθάτος). Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι 5,00 ευρώ. Τα χρήματα θα αποδίδονται στον Σύλλογο ΠΑΣ Ναυπάκτου για την κάλυψη εξόδων διαιτησίας-γραμματείας και αθλητικού υλικού.



Αίτηση Συμμετοχής για το «3on3 basket»

Ναύπακτος 9 Ιουλίου- προαύλιο 1ου Γυμνασίου- Λυκείου

Κατηγορία:



Όνομα Ομάδας:

Τηλ. Επικοινωνίας:

E-mail:

Υπεύθυνος:



Παίχτης 1ος (όνομα- επώνυμο):

Ημ. Γέννησης:

Παίχτης 2ος (όνομα- επώνυμο):

Ημ. Γέννησης:

Παίχτης 3ος (όνομα- επώνυμο):

Ημ. Γέννησης:

Παίχτης 4ος (προαιρετικός):

Ημ. Γέννησης:



Κατηγορίες Ομάδων

Α. Μαθητές  Δημοτικού (Γεν: 2004-2005-2006)

Β. Μαθητές  Γυμνασίου (Γεν: 2001-2002-2003)

Γ.Μαθητές  Λυκείου   (Γεν: 1998-1999-2000)

Δ. Άνδρες 18 ετών & άνω (1997 -…..)



·         Κόστος Συμμετοχής : 5,00 ευρώ ανά άτομο, προς τον Σύλλογο ΠΑΣ Ναυπάκτου (για κάλυψη εξόδων διαιτησίας-γραμματείας και αθλητικού υλικού)

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 24:00.

Αποστολή ηλεκτρονικά στο e- mail: 3on3nafpaktos@gmail.com

Και στο κτίριο του Δημαρχείου (οδός Τζαβέλα) στην υπάλληλο κ. Σίσσυ Υφαντή 2634360102

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977413057 (Γιώργος Σταθάτος)

Οδηγίες εγγραφής 3 on 3

·         Γράψτε με κεφαλαία γράμματα το όνομα και το επώνυμο κάθε παίκτη καθώς και τα στοιχεία του υπεύθυνου της ομάδας, όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο και e-mail.

·         Μην ξεχάσετε να δώσετε όνομα στην ομάδα σας και να συμπληρώσετε την κατηγορία της.

·         Κάθε ομάδα απαρτίζεται από 3 παίκτες και έναν αναπληρωματικό (προαιρετικά).

·         Στο τουρνουά μπορούν να πάρουν μέρος ομάδες Σωματείων, Σχολείων και ομάδες ανεξάρτητων παικτών.

·         Αν έστω και ένας παίκτης της ομάδας λόγω ηλικίας ανήκει σε μεγαλύτερη κατηγορία από τους υπόλοιπους, η ομάδα θα αγωνιστεί στην κατηγορία αυτή.

·         Οι ομάδες θα ενημερωθούν για την ώρα προσέλευσή τους στον χώρο της διοργάνωσης, με σχετικό δελτίο τύπου, μετά το πέρας των δηλώσεων συμμετοχής.



Κανονισμοί τουρνουά

           Η επαναφορά της μπάλας γίνεται από τις πλάγιες γραμμές του γηπέδου.

           Μετά από κάθε καλάθι ή μετά από πετυχημένη βολή  αλλάζει η κατοχή της μπάλας.

           Μετά τη συμπλήρωση 7 φάουλ από την ομάδα, δίνεται μια ελεύθερη βολή                                   στην ομάδα που κερδίζει το φάουλ. 

          Σε φάουλ που γίνεται σε προσπάθεια για σουτ εκτελείται ελεύθερη βολή.

          Αντιαθλητικό Φάουλ: Σε περίπτωση αντιαθλητικού φάουλ (κατά την κρίση του διαιτητή) θα εκτελείται μια (1) ελεύθερη βολή και κατοχή υπέρ της ομάδας που το κέρδισε.

          Το παιχνίδι τελειώνει στα 10 λεπτά ή στους 11 πόντους.

          Τα σουτ μέσα από την καμπύλη γραμμή και η ελεύθερη βολή  μετρούν για 1 πόντο, ενώ τα σουτ έξω από την καμπύλη γραμμή μετρούν για 2 πόντους.

          Απαγορεύεται η άμυνα ζώνης.

          Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, τιμωρείται με αλλαγή της κατοχής της μπάλας αρχικά και σε περίπτωση επανάληψης με μία ελεύθερη βολή.

          Εάν η αμυνόμενη ομάδα πάρει το ριμπάουντ ή κερδίσει την κατοχή, πρέπει να βγάλει την μπάλα πίσω από την γραμμή του τριπόντου (με ντρίπλα ή πάσα) για να μετρήσει το καλάθι της στη συνέχεια.

          Οι αλλαγές γίνονται μόνο στα νεκρά σημεία του αγώνα.

           Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για ένα time out 30 ΄΄.

           Σε περίπτωση ισοπαλίας των δύο ομάδων, θα εκτελεστούν 3 ελεύθερες           

  βολές για κάθε ομάδα.



Γενικά

Οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν το ευ αγωνίζεσθε, να σέβονται τους διαιτητές, τους διοργανωτές και τους αντιπάλους. Οι διοργανωτές/διαιτητές έχουν το δικαίωμα να αποβάλουν οποιονδήποτε παίκτη ή ομάδα πιστεύουν οι ίδιοι ότι δεν ακολουθεί τους κανόνες ορθής συμπεριφοράς .

Οι διοργανωτές των αγώνων απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου τραυματισμού ή απώλειας προσωπικών ειδών. Τεκμαίρεται ότι κάθε παίκτης έχει εξετασθεί από γιατρό και ότι είναι σε υγιή κατάσταση για να λάβει μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου