Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΜΟΝΑΧΟ: Μια 17χρονη Ελληνίδα αφηγείται για το μακελειό


'Το μόνο που άκουγες ήταν πυροβολισμοί και ουρλιαχτά' λέει η νεαρή που ήταν παρούσα στην επίθεση με τον πατέρα και την αδερφή της - Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο εμπορικό κέντρο υπήρχαν πολλοί ομοεθνείς μας
Η Ρία Ακριτίδου είναι μια από τους Έλληνες ομογενείς στο Μόναχο της Γερμανίας που έζησε εφιαλτικές στιγμές μέσα στο εμπορικό κέντρο, όταν άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί .
'Ήμουν μέσα στο εμπορικό κέντρο μαζί με τον μπαμπά μου και την αδερφή μου και ψωνίζαμε, όταν άκουσα πυροβολισμούς . Μετά από λίγο άκουγα φωνές και έβλεπα το κόσμο να τρέχει προς την έξοδο. Φοβηθήκαμε και εμείς και αρχίσαμε να τρέχουμε και εμείς προς την έξοδο. Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας' λέει στο protothema.gr η 17χρονη μαθήτρια. Τα λόγια της συγκλονιστικά αφού όπως λέει ήταν θέλημα θεού να γλιτώσει αυτή και η οικογένεια της.
'Τρέξαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Βρήκαμε κρυψώνα ανάμεσα σε κάτι αυτοκίνητα. Πέσαμε μπρούμυτα και καλύψαμε τα κεφάλια μας. Το μόνο που άκουγες ήταν πυροβολισμοί και ουρλιαχτά'.
Για τα όσα δραματικά συμβαίνουν στο Μόναχο μίλησε και ο πατήρ Γεώργιος της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας Άγιοι Πάντες.
'Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν και Έλληνες εργαζόμενοι μέσα στο κτίριο. Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για θύματα. Επικρατεί πανικός, αυτή τη στιγμή. Οι δρόμοι είναι κλειστοί. Ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος και προσπαθεί να κρυφτεί. Πολλές γυναίκες έχοντας στην αγκαλιά τα παιδιά τους, βγαίνουν τρομοκρατημένες από το κτίριο. Όλοι τρέχουν να απομακρυνθούν από το εμπορικό κτίριο. Δυστυχώς όλα συνέβησαν εν ώρα αιχμής που το εμπορικό κέντρο ήταν γεμάτο από εργαζόμενους'.
Σύμφωνα με Έλληνες αυτόπτες μάρτυρες στο εμπορικό κέντρο υπήρχαν πολλοί ομοεθνείς μας που έτρεξαν να σωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου