Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

«Όλοι μαζί αλλάΖΟΥΜΕ την πόλη μας»




«ΑλλάΖΩ την πόλη μου… και μου αρέσει». Επιλέξαμε αυτό το σύνθημα για τη συγκεκριμένη καμπάνια γιατί είναι πεποίθησή μας πως η αλλαγή της εικόνας της πόλης μας, είναι, από τη μία, υπόθεσή όλων, αλλά και από την άλλη, εφικτή μόνο εάν πιστέψουμε πραγματικά σε αυτό το εγχείρημα. Για σκεφτείτε λίγο, δεν πρέπει να αποδείξουμε κάποια στιγμή ότι αξίζουμε την ομορφιά της; Ήρθε η ώρα της απόδειξης…». Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Τάκης Λουκόπουλος ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε προς τα Μέσα Ενημέρωσης την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 στο χώρο του κεντρικού δημαρχείου στη Ναύπακτο.

Θέμα της συνέντευξης η καμπάνια του Δήμου και οι βασικές στοχεύσεις που έχουν τεθεί μέσω αυτής. «Δεν πρόκειται για εύκολους στόχους και το γνωρίζουμε πολύ καλά. Όπως γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται και για ένα μονοδιάστατο θέμα. Γι’ αυτό ακριβώς επιχειρούμε να βρούμε τις λύσεις μέσα από ένα συνολικό σχεδιασμό που μεριμνά  για όλους, για τους πεζούς, τους ποδηλάτες, τα ΑμεΑ, τους νέους, αλλά και τους αυτοκινητιστές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λουκόπουλος.

Αναφερόμενος στις επιλογές προηγούμενων δημοτικών αρχών τόνισε ότι μέλημα της δικής του θητείας είναι να συνεχίσει τις σωστές προσπάθειές τους, μετατρέποντας καταρχάς τις γειτονιές σε εστίες άθλησης. Επί των έως ώρας παρεμβάσεων ο Δήμαρχος Ναυπακτίας είπε συγκεκριμένα: «Μία σειρά παρεμβάσεων στα προαύλια των σχολείων τα μετατρέπουν σε σύγχρονα υπαίθρια γήπεδα, εύκολα προσβάσιμα σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Οι παραλίες αναβαθμίζονται καθώς παρέχουμε πλέον δωρεάν τις απαραίτητες υποδομές σε όλους τους λουόμενους. Ταυτόχρονα εστιάζουμε στο παραλιακό μέτωπο δίνοντας πολλές αφορμές στους κατοίκους της πόλης αλλά και στους επισκέπτες να βρεθούν εκεί. Μία σειρά εκδηλώσεων από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο θα επιτελέσουν αυτό το σκοπό, ενώ τα νέα δωρεάν παρκινγκ τούς εξυπηρετούν όλους, και την αγορά, 24 ώρες το 24ωρο».

«Και δεν θα σταματήσουμε εδώ…», υποστήριξε ο κ. Λουκόπουλος, καταλήγοντας με την εξής αναφορά: «Ψηλά στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων μας, με βάση και τους προεκλογικούς μας λόγους, ήταν η νεολαία και η καθημερινότητά μας. Η πράξη αποδεικνύει ότι δεν έχουμε παρεκκλίνει από αυτή τη δέσμευσή μας. Και είμαστε ακόμα στην αρχή».

Οι παραλίες και τα παρκινγκ

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Ναυπάκτου κ. Αντώνης Φράγκος αναπτύσσοντας το σύνολο των παρεμβάσεων που έχουν γίνει στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου. Αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των παραλιών, ενώ εστιάζοντας στο κεφάλαιο Αθλητισμός στάθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που αναπτύσσεται με το Ναυτικό Όμιλο της Ναυπάκτου, καθώς και στα δύο γήπεδα beach volley που για μία ακόμα χρονιά φιλοξενούνται στο άλσος του Γριμπόβου. Μίλησε για το μητρώο Πλατάνων που επιτρέπει την ενδελεχή παρακολούθησή τους από επιστημονικό προσωπικό, ενώ δεν παρέλειψε να μνημονεύσει και την κατασκευή της γλίστρας, της μόνης που έχει σήμερα η πόλη. Από τις δηλώσεις του κ. Φράγκου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο εξωτερικός φωτισμός του λιμανιού που απέσπασε από την πρώτη στιγμή τα καλύτερα σχόλια. Τέλος ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. μίλησε για τις επόμενες άμεσες παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν και αφορούν στην τοποθέτηση δύο ομάδων οργάνων πιστοποιημένων παιδικών χαρών στις παραλίες Ψανής και Γριμπόβου, καθώς και στην ασφαλτόστρωση του χώρου της εμποροπανήγυρης.

Για μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και των πολιτών έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Καρακώστας, θέτοντας στη βάση αυτού την επιτυχία του εγχειρήματος που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα. «Έχουμε όλοι τις ευθύνες μας και θα πρέπει να τις αναλάβουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά, εστιάζοντας αρχικά στα 10 παρκινγκ (450 θέσεις αυτοκινήτων) που θα λειτουργήσουν στα ανατολικά και στα δυτικά της Ναυπάκτου. Όπως είπε ο κ. Καρακώστας ο Δήμος παρέχει πλέον τις επιλογές ώστε να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα όλων στο κέντρο της πόλης, αρκεί να αποφύγουμε τις κακές συνήθειες του παρελθόντος, όπως το διπλοπαρκάρισμα. Περιγράφοντας το πλαίσιο των στρατηγικών επιλογών του Δήμου ο Αντιδήμαρχος τόνισε πως στα άμεσα σχέδια είναι η λήψη μέτρων για την αξιοποίηση και του ποδηλατοδρόμου, ενώ προανήγγειλε και τη διανομή δεκάδων ποδηλάτων τα οποία συντηρήθηκαν και θα αποδοθούν στους πολίτες στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δράσεων.

Οι αρωγοί της προσπάθειας

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων και Ομάδων της Ναυπακτίας οι οποίοι από κοινού δήλωσαν αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου Ναυπακτίας για μία πόλη που θα τη ΖΟΥΜΕ όλοι και θα τη χαιρόμαστε περισσότερο. Συγκεκριμένα στη συνέντευξη παρευρέθηκαν και απεύθυναν το δικό τους μήνυμα οι: κ. Αποστόλης Παπαϊωάννου (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου), κ. Χάρης Ορφανουδάκης (Γραμματέας Lepanto Runners), κ. Ντίνος Τσακανίκας (Ομόνοια Ναυπάκτου), κ. Γιώργος Σταθάτος (Τεχνικός Διευθυντής ΠΑΣ Ναυπάκτου) και κ. Τάσος Δημόπουλος (Ομάδα P.R.G.). Τους παρευρισκόμενους για τη δική τους ξεχωριστή και απαραίτητη συνεισφορά στην προσπάθεια του Δήμου ευχαρίστησε με την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Τάκης Λουκόπουλος.

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΙΜΠΟΒΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΤΙ.Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΠΙ.ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ.Ο ΦΡΑΓΚΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΟΥΓΚΑ.ΔΩΘΗΚΕ ΛΕΕΙ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΓΡΙΜΠΟΒΟ ΚΑΙ ΨΑΝΗ.ΠΟΥΝΤΕΣ;;;ΑΣΤΡΟΝΑΦΠΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΨΑΞΤΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΩΣ ΜΑΚΑΚΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΒΡΑΣΕ ΟΡΥΖΑ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥΝΤΟΣ Ο ΚΑΡΑΚΩΚΟΣ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή