Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Εθνικός εξευτελισμός..... Παρέδωσαν τον Προμαχώνα στους.... Βούλγαρους



Είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην ΕΛΛΑΔΑ γι αυτό  και δεν ανέχομαι...
στην χώρα μου να μου κάνει έλεγχο κανένας νταβατζής Βούλγαρος, Γερμανός, Γάλλος, Πορτογάλλος κλπ.

Για ακόμη μια φορά περνώντας σήμερα τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα, στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ συνοριακό σταθμό έκαναν  τον έλεγχο ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ. ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ κάνουν έλεγχο στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ σύνορα κι οχι ΕΛΛΗΝΕΣ. Στα Βουλγαρικα σύνορα πάλι Βούλγαροι κάνουν τον έλεγχο. 3 ώρες σήμερα να περάσω τα Ελληνικά σύνορα γιατι οι ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ επί ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ εδάφους έλεγχαν και ξαναέλεγχαν τα έγγραφα  μου, όμως κατι έλλειπε και οσο δεν το έβρισκαν καθυστερούσαν παίζοντας με την δική μου ψυχική ηρεμία. Όλα τα έγγραφα ηταν εντάξει, έλλειπε όμως το σημαντικότερο, έλλειπε το 20ευρω. Οποίος δεν έχει ανάμεσα στα έγγραφα  του το 20ευρω παραμένει σε εξευτελιστικό έλεγχο ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ επί ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ εδάφους. Ρε πάτε καλά; Βάλατε ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ σύνορα να μας κάνουν τους νταβατζήδες; Υπάρχει λέει διακρατική συμφωνία, τι είδους συμφωνία είναι αυτή όμως αυτή που επιτρέπει στους ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ να κάνουν τον έλεγχο επί ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ εδάφους και όχι οι ΕΛΛΗΝΕΣ; Κι αν υπάρχει τέτοια συμφωνία γιατί δεν κάνουν τον αντίστοιχο έλεγχο οι ΕΛΛΗΝΕΣ στα Βουλγάρικα σύνορα επί  Βουλγαρικού εδάφους; Αν οι ΕΛΛΗΝΕΣ συνοριοφύλακες και αστυνομικοί δεν μπορούν ουτε καν να προφυλάξουν τους ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες ( γιατι ζητήσαμε την βοήθεια τους και δήλώνουν αναρμόδιοι) τότε τι στο διάβολο τους θέλουμε και τους πληρώνουμε;
Παραδώσατε την χώρα μου στους ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ανεγκέφαλοι πολιτικάντηδες και είστε υπόλογοι γι αυτό.


(Ακολουθεί παλαιότερη ανάρτηση μου στις 6 Μαίου για το ίδιο θέμα)

Στα ΕλληνοΒουλγαρικα σύνορα (στον Προμαχωνα Σερρων) τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγραφών, κατά την αποχώρηση σου από την Ελλάδα, τον κάνουν Βούλγαροι αστυνομικοί, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στα Ελληνικά φυλάκια/σημεία ελεγχου. Οι Έλληνες Αστυνομικοί είναι ακριβώς δίπλα τους και αράζουν χαζεύοντας επιδεικτικα τους Βούλγαρους συναδέλφους τους, οι οποιοι κάνουν την δουλειά που οι Έλληνες φορολογουμενοι πληρώνουν τα "δικά μας παιδιά" για να κάνουν. Και δεν κανουν.

Τον ελεγχο των συνόρων δεν τον κανουν, λοιπόν, οι Ελληνες αστυνομικοι λόγω "καποιας διακρατικης συμφωνίας", όπως μου είπαν οι ίδιοι, όταν τους ρώτησα. Pas mal. Πληρώνουμε ολόκληρο κλιμάκιο αστυνομικών να κάθονται στα σύνορα χωρίς να έχουν καμία απολύτως αρμοδιότητα. Σιγά την είδηση. Ελλαδαρα.

Τωρα ερχεται το καλο:

Κατά την επάνοδο σου στην Ελλάδα από την Βουλγαρία, τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων σου για να εισέλθεις στην χώρα μας τον κάνουν πάλι (!) Βούλγαροι αστυνομικοί. Όταν ρώτησα για ποιο λόγο έχει τέτοια τεράστια ουρά στο ρεύμα εισόδου στην Ελλάδα μου είπαν ότι είναι λόγω της Σενγκεν και των αυστηρών μέτρων. Μου είπαν επίσης ότι αν μπει η Βουλγαρία στην Σενγκεν οι έλεγχοι θα καταργηθούν.

Ερώτημα 1. Είναι δυνατόν τον έλεγχο για είσοδο στην Ελλάδα - ζωνη Σενγκεν, να τον κάνουν οι Βούλγαροι, των οποίων η χώρα δεν ανήκει καν στην Ζώνη Σενγκεν; Με ποια λογική οι Βούλγαροι Δημόσιοι υπάλληλοι καθορίζουν ποιος θα μπει και υπό ποιες προϋποθέσεις στην Ελλαδα, την στιγμή που τα οχήματα και οι πολίτες που ελέγχονται έχουν ήδη εγκαταλείψει την Βουλγαρική Επικρατεια και βρίσκονται πέραν της γραμμης οπου ειναι τοποθετημενη η Ελληνική Σημαία- άρα επί Ελληνικού Εδαφους;

Ερώτημα 2. Αν όντως υπάρχει τέτοια διακρατική συμφωνία, για μονομερη έλεγχο από την Βουλγαρική μόνο πλευρά, εντος ομως του Ελληνικου εδαφους (οι Βουλγαροι χρησιμοποιουν αποκλειστικα τα κτιρια της Ελληνικης πλευρας!), γιατί δεν την επεκτείνουν και εντός της χώρας μας, ώστε οι δικοί μας αστυνομικοί να είναι εντελώς και μονίμως ξεκούραστοι; Ήτοι, ας προσλάβουμε τους Βούλγαρους να περίπολουν σε όλες τις Ελληνικές πόλεις. Σήμερα Προμαχωνας, αύριο Λαμία. Μεθαύριο Σπάρτη.

Ερώτημα 3. Αν περισσεύουν οι in situ Έλληνες αστυνομικοί, μηπως να τους στείλουν στο ΑΤ Εξαρχειων, που κατα πως φαίνεται, εχουν έλλειψη προσωπικού, αν κρίνω από τα μηδενικά αποτελέσματα αστυνόμευσης της περιοχής;

Ερώτημα 4. Πόσο σίγουροι είστε ότι όταν μπει η Βουλγαρία στην ζώνη Σενγκεν (εύχομαι ολόψυχα σύντομα), η Ελλάδα θα είναι ακόμα μέλος της ζωνης;

Για μια χώρα στην οποια εισήλθαν εντος ενος ετους, στο έδαφος της, 1.000.000 λαθρομεταναστες (εκ των οποίων ειναι αποδεδεδειγμενο οτι οι μισοί μπήκαν και βγηκαν χωρίς να ελεγχθούν καθόλου!) είναι εντελώς προσβλητικό να ελεγχομαστε Έλληνες πολίτες από Βούλγαρους ώστε να μας επιτραπει να περάσουμε εντός του δικού μας Ελληνικου Εθνικού Εδάφους.
Για μια χώρα στην οποία τον έλεγχο εισόδου ασκούν Βούλγαροι και Τούρκοι (βλ. παράδειγμα Χιου), ενώ υπεριπτανται Σκοπιανα ελικόπτερα πάνω από την Αριδαία και Σκοπιανοι επανανεισαγουν (κλωτσηδον) λαθραιους ανάμεσα από τρύπες στα συρματοπλεγματα είναι εντελώς προσβλητικό να μας λένε ότι υπάρχει σοβαρή κυβέρνηση που ασκεί οποιονδήποτε έλεγχο της Επικράτειας της.
Πρόκειται για τεράστια ξεφτίλα.

Αυτό είχα να πω και γράμματα γνωρίζω.

Evaggelos Hatzispiroglou Δικηγόρος Αθηνών LLB, LLM

Για την Αντιγραφη επιβεβαιωνοντας τα πιο πανω καθοτι διασχιζω αυτα τα συνορα σχεδον καθε εβδομαδα

APOSTOLOS ZERVAS

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σε απάντηση του από 06-05-2016 ηλεκτρονικού σας μηνύματος σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Το συνοριακό σημείο του Προμαχώνα Σερρών αποτελεί το μεγαλύτερο χερσαίο νομοθετημένο συνοριακό σημείο και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πύλες των εξωτερικών μας συνόρων του ενιαίου χώρου Σένγκεν, από άποψης ταξιδιωτικής κίνησης.

Με το Ν. 3780/2009, που επικύρωσε διακρατική συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την 07/08/2009, για τη διενέργεια κοινού διαβατηριακού ελέγχου στην Ελληνοβουλγαρική μεθόριο, καθορίστηκε το κοινό σημείο διαβατηριακού ελέγχου ( one stop control) Ελλάδας-Βουλγαρίας στον Προμαχώνα Σερρών- Κούλατα Βουλγαρίας. Οι δε κτιριακές εγκαταστάσεις βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος και συστεγάζουν και τους βούλγαρους αστυνομικούς όπως προβλέπει η διακρατική συμφωνία.

Οι έλληνες αστυνομικοί διενεργούν τον διαβατηριακό έλεγχο τόσο στα εισερχόμενα όσο και στα εξερχόμενα πρόσωπα σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο, Κανονισμός (Ε.Ε.) 2016/399 «Κώδικας Συνόρων Σένγκεν», ενώ ο διαβατηριακός έλεγχος από πλευράς Βουλγαρίας διενεργείται σύμφωνα με το εθνικό τους δίκαιο. Ο διαβατηριακός έλεγχος διενεργείται μόνο μια φορά κατά την είσοδο και έξοδο προσώπου σύμφωνα με το άρθρο 18 του προαναφερόμενου Κανονισμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 3 του Ν. 3780/2009, ορίζεται όπως, οι αρμόδιες Αρχές των συμβαλλόμενων μερών διενεργούν ελέγχους στα πρόσωπα που διέρχονται όπως ακολούθως:για τα πρόσωπα που εισέρχονται στην Ελληνική Δημοκρατία και εξέρχονται από τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας, τα πρόσωπα υφίστανται τον έλεγχο εξόδου από τις αρμόδιες βουλγαρικές Αρχές και τον έλεγχο εισόδου από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές, ενώ για τα πρόσωπα που εξέρχονται από την Ελληνική Δημοκρατία και εισέρχονται στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας, τα πρόσωπα υφίστανται τον έλεγχο εξόδου από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές και τον έλεγχο εισόδου από τις αρμόδιες βουλγάρικες Αρχές.

Τέλος, γνωρίζεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 23, η διαλαμβανόμενη Συμφωνία έχει συναφθεί για αόριστο χρόνο και θα παύσει να ισχύει την ημερομηνία που θα ορίσει το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την άρση των συνοριακών ελέγχων μεταξύ των Συμβαλλόμενων Μερών της Συμφωνίας Σένγκεν και της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο της απόφασης του σχετικά με την πλήρη εφαρμογή του κεκτημένου Σένγκεν στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας.

Κατά καιρούς εκδίδονται υπενθυμιστικές Διαταγές προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες, σχετικώς με υποχρεώσεις και τρόπο διενέργειας διαβατηριακού ελέγχου, όπως απορρέουν από Ν. 3780/2009 και Κανονισμό (Ε.Ε.) 2016/399.
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Γραφείο Τύπου
13 Μαΐ (Πριν από 1 ημέρα)

προς Εμένα

 Η απάντηση είναι μνημείο γραφειοκρατικος άγνοιας για την πραγματικοτητα που ζουν όσοι περνάνε καθημερινά τα σύνορα και βλέπουν τους Έλληνες να αράζουν και τους Βούλγαρους να ελέγχουν μόνοι τους όποιον μπαίνει και βγαίνει από την Ελλάδα....

Απλά επιβεβαιωνεται πόσο χύμα είναι το κεντρικό κράτος και πόσο μακριά από την παραμεθοριο είναι. Άλλο οι ψηφισμενοι νόμοι και άλλο η πράξη από τους υπαλλήλους του κράτους αστυνομικούς.

Evaggelos Hatzispiroglou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου