Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Aντιμισθία σε όλους τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους


       


Την καταβολή αντιμισθίας σε όλους τους Αντιδημάρχους και αποζημίωση στους Δημοτικούς Συμβούλους προβλέπει άρθρο το οποίο θα συμπεριληφθεί στο υπό κατάρτιση πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Να σημειωθεί ότι η αρχική πρόβλεψη που υπήρχε στο άρθρο 59 του πολυνομοσχεδίου περιόριζε σημαντικά την καταβολή του ποσού της αντιμισθίας. Μετά από πιέσεις και έντονες διαμαρτυρίες του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη η πρόβλεψη άλλαξε και η αντιμισθία θα αποδίδεται στο σύνολο των Αντιδημάρχων.

Μετά τη σχετική εξέλιξη ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Ένα δίκαιο αίτημα των αιρετών του Πρώτου Βαθμού Αυτοδιοίκησης, ικανοποιείται και μια αδικία ετών λαμβάνει τέλος. Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στο σχετικό άρθρο θα προβλέπεται ότι η παράγραφος 1 εδ. α του άρθρου 92 του ν.3852/2010 αντικαθίσταται ως εξής: «Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν αντιμισθία, η οποία καταβάλλεται από τον δήμο»

Επιπλέον για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου το άρθρο προβλέπει: «9. Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πλην αυτών που λαμβάνουν αντιμισθία, δικαιούνται αποζημίωση για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και μέχρι τέσσερις (4) συνεδριάσεις το μήνα. Το ύψος της αποζημίωσης αυτής, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που αντιστοιχεί στο 4% της αντιμισθίας του Δημάρχου Αθηναίων, ήτοι 1% για κάθε συνεδρίαση και βαρύνει τον προϋπολογισμό του οικείου ΟΤΑ. Κάθε λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής ανασυγκρότησης, που εκδίδεται μετά από γνώμη της ΚΕΔΕ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου