Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Η Μαριέτα Κατσαρού-Λαβερ από την Ομόνοια στην ... Εθνική Παγκορασίδων



Στην τελική εικοσάδα της Εθνικής Παγκορασίδων προκρίθηκε η αθλήτρια της Ομόνοιας Ναυπάκτου Μαριέτα Κατσαρού-Λαβέρ. Η διάκριση αυτή είναι η μεγαλύτερη στη νεότερη ιστορία του συλλόγου σε Εθνικό επίπεδο.
Η 13χρονη αθλήτρια της Ομόνοιας είχε συμμετάσχει τον Απρίλιο που μας πέρασε, στο πλαίσιο εφαρμογής του Αναπτυξιακού προγράμματος της Ε.Ο.ΠΕ., στη συγκεντρωτική προπόνηση Πελοποννήσου με τον Ομοσπονδιακό Προπονητή κ. Τάκη Φλώρο για την συγκρότηση του Κλιμακίου Προεθνικής ομάδας Παγκορασίδων. Στη συγκεντρωτική των τριών κλιμακίων της Πελοποννήσου συμμετείχαν περίπου εξήντα παιδιά σε ηλικίες από 2002-2004 και προκρίθηκαν στο Κλιμάκιο της Προεθνικής ομάδας μόλις έξι άτομα, ανάμεσα σε αυτά και η Μαριέτα Κατσαρού-Λαβέρ της Ομόνοιας.
Στη συνέχεια η νεαρή αθλήτρια συμμετείχε στο Διακλιμακιακό Τουρνουά που έγινε στο Μουζάκι Καρδίτσας από 27 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου μαζί με σχεδόν εβδομήντα παιδιά από όλη την Ελλάδα. Από αυτά τα παιδιά προκρίθηκαν τα είκοσι (20) που θα στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα Παγκορασίδων ενόψει των Βαλκανικών Πρωταθλημάτων του φετινού καλοκαιριού. Στο σύνολο των είκοσι αθλητριών μόλις τρείς είναι γεννημένες το 2003, ανάμεσά τους και η αθλήτρια της Ομόνοιας, ενώ όλες οι υπόλοιπες είναι γεννημένες το 2002. Η προετοιμασία της Εθνικής πραγματοποιείται και πάλι στο Μουζάκι Καρδίτσας από 1-12 Ιουλίου και στη συνέχεια θα επιλεχθεί η τελική 12άδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας 13-17 Ιουλίου στο Καζανλάκ της Βουλγαρίας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.
18b8a82b8b5b314ebc6a593bc1b5acea_XLΑναλυτικά η επιλογή των είκοσι κοριτσιών των ομοσπονδιακών προπονητών για τη στελέχωση της Εθνικής Παγκορασίδων είναι:
Τσιγκαροπούλου (Πιερικός Κατερίνης), Παπαδοπούλου Π. (Ηρακλής Γέφυρας), Βενέτη (Θέτις Βούλας), Μπαλογιάννη (Αστέρας Σίνδου), Παπαδοπούλου Β. (ΔΑΣ Αραφήν), Μπόκη, Πετρουγάκη, Χατζηγρηγορίου (ΓΣ Ηλιούπολης), Ζαχαροπούλου (Φοίβος Μελισσίων), Σιδηροπούλου (Αμαζόνες Μαΐστρου), Ευθυκράτη (ΑΟ Χρυσούπολης), Αλμπάνη (Ευρυάλη Γλυφάδας), Γιαννοπούλου (Αιξώνη Γλυφάδας), Περτινόλη, Αντύπα (Ναύαρχος Βότσης), Κουμπούρα (Λαρισσαϊκός), Σούλη (Γαία Σπάτων), ΜΑΡΙΕΤΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΛΑΒΕΡ (ΟΜΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ), Αρμούτση (Προμηθέας Πυλαίας), Κυπαρίσση (Αρχέλαος Κατερίνης).
Την ευθύνη όλου του αναπτυξιακού προγράμματος φέρει ο κ. Τάκης Φλώρος, προπονητής της Εθνικής Ομάδας Κορασίδων, ενώ οι συνεργάτες του, Κώστας Γκούντας και Ανέστης Γιαννακόπουλος έχουν αναλάβει να κοουτσάρουν την Εθνική Ομάδα Πανκορασίδων εν όψει του Βαλκανικού Πρωταθλήματος.
Οι τελευταίοι δήλωσαν: «Είναι η μικρότερη σε ηλικία ομάδα που έφτιαξε ποτέ το Ελληνικό βόλεϊ. Έχουμε στα χέρια μας πολύ καλή φουρνιά τόσο σε σωματικά προσόντα όσο και σε τεχνικά στοιχεία για αυτή την ηλικιακή στιγμή και πιστεύουμε πως τα παιδιά αυτά θα στελεχώσουν τα επόμενα χρόνια τις μεγάλες Εθνικές μας ομάδες. Είμαστε ικανοποιημένοι με τις αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και με το χώρο διαμονής μας που συμβάλλουν στην απόδοση της ομάδας και για αυτό ευχαριστούμε το Δήμαρχο Μουζακίου κ. Κωτσό και τους συνεργάτες του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου