Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Το Ε.Κ./Ν.Δ. για το Εργατικό Ατύχημα στο Εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού στην Κλόκοβα






Με πλέον πρόσφατο γεγονός το σοβαρό εργατικό ατύχημα, που σημειώθηκε χθες Παρασκευή, στο οποίο 5 εργαζόμενοι υπέστησαν ηλεκτροπληξία στο εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού στην Κλόκοβα, αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά η βαρύνουσα σημασία τήρησης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στα εργοτάξια.

Είναι βασική υποχρέωση της κατασκευαστικής εταιρίας να μεριμνά, να εφαρμόζει και να επιτηρεί τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους. Καμία έκπτωση σε αυτά δε δικαιολογείται στο όνομα της εξοικονόμησης κόστους ή της επιτάχυνσης των εργασιών.

Το ΕΚΝΔ καλεί την Πολιτεία να ενισχύσει τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς (ΣΕΠΕ – ΙΚΑ) για την διασφάλιση της τήρησης των νόμιμων συνθηκών εργασίας (μέτρα προστασίας, ασφάλιση στους εργαζόμενους) και την αποφυγή ατυχημάτων που οφείλονται σε πλημμελή μέτρα προστασίας.

Είναι ευτυχές το γεγονός, ότι από το ατύχημα, δεν υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής. Αναδείχθηκε, όμως, για ακόμη μία φορά, με επικίνδυνο τρόπο, ο παραλογισμός της γραφειοκρατικής διαχείρισης των επειγόντων περιστατικών.

Είναι αδιανόητο, ένα σοβαρό επείγον περιστατικό στην περιοχή της Ναυπακτίας να διακομίζεται αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου και εν συνεχεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, όταν το Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 λεπτών.

Το ΕΚΝΔ καλεί την Πολιτεία να παρέμβει προς αποκατάσταση αυτής της στρεβλής, και επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία, διαχείρισης των επειγόντων περιστατικών.

Το ΕΚΝΔ θέτει ως προτεραιότητα ζητήματα που αφορούν την διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, στην οποία δεν χωρούν κανενός είδους εκπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου