Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ξεσηκωμός στα Γιάννενα λόγω των προσφύγων - Έσπασαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ξεσηκωμός στα Γιάννενα λόγω των προσφύγων - Έσπασαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Γενικός ξεσηκωμός στην περιοχή της Ηπείρου έχει προκαλέσει η αθρόα μεταφορά μεγάλου αριθμού προσφύγων σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας, παρ' ότι θεωρούνται ήδη υπεράριθμοι.

Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα στα Δολιανά Καλπακίου, με αφορμή την προσθήκη 200 ακόμα προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας της περιοχής, ενώ στον Κατσικά Ιωαννίνων ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, σπάζοντας τα τζάμια και προκαλώντας άλλες καταστροφές. Στην ίδια περιοχή, άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε και προπηλάκισε τον περιφερειάρχη Ηπείρου.

Έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Δολιανά Καλπακίου επικρατεί μεγάλη ένταση, καθώς έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι και απειλούν να εμποδίσουν την έλευση των πούλμαν, τα οποία μεταφέρουν άλλους 200 πρόσφυγες. Όπως υποστηρίζουν, η Μαθητική Εστία, είναι ασφυκτικά γεμάτη από πρόσφυγες και αρνούνται να επιτρέψουν να στηθούν σκηνές στο χωριό τους.

Νωρίτερα, περίπου στις 7 το απόγευμα, ομάδα αντιεξουσιαστών προπηλάκισε τον περιφερειάρχη Ηπείρου και προσπάθησε να αποτρέψει την είσοδό του στο κέντρο φιλοξενίας της περιοχής.

Λίγο αργότερα, άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών έσπασαν τα τζάμια των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατσικά Ιωαννίνων. Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία, η οποία προχώρησε σε προσαγωγές 18 ατόμων, τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου