Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ο Πρωθυπουργός χαιρετίζει την απόφαση της ΕΡΤ να μεταδίδει ειδήσεις στη γλώσσα των.... Μεταναστών


Την πρωτοβουλία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και της ΕΡΤ «να μεταδίδουν έγκυρη πληροφόρηση για τους πρόσφυγες στη γλώσσα τους», χαιρετίζει σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ ενημερώνει στην αραβική γλώσσα, με χρηστικές πληροφορίες και ειδήσεις που ενδιαφέρουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω της σχετικής ιστοσελίδας του: http://www.ana-mpa.gr/arabic/

Ειδικότερα στην ιστοσελίδα δημοσιεύονται:

- Χρήσιμες πληροφορίες, σύνδεσμοι, οδηγίες και ανακοινώσεις του Συντονιστικού Οργάνου για τους αραβόφωνους προσφυγικούς πληθυσμούς που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια. Οι πληροφορίες, οδηγίες, ανακοινώσεις συνοδεύονται από το σχετικό ενημερωτικό πολυμεσικό υλικό, χάρτες κ.λπ.

- Αναλυτικά οι ειδήσεις από την Ελλάδα για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, και οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα, με έμφαση σε εκείνες που αφορούν στον αραβικό κόσμο. Όλες οι ειδήσεις εμπλουτίζονται από σχετικές φωτογραφίες.

- Επιπλέον, δημοσιεύονται στην αγγλική γλώσσα τίτλοι ειδήσεων από την ελληνική επικαιρότητα. Η ιστοσελίδα είναι προσαρμόσιμη για απεικόνιση σε ταμπλέτες και έξυπνα κινητά, ενώ υπάρχουν σύνδεσμοι για τις άλλες ιστοσελίδες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ελληνική, αγγλική και τουρκική γλώσσα.
Σημειώνεται ότι στο τουίτ του ο Αλ. Τσίπρας αναφέρει: «Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ να μεταδίδουν έγκυρη πληροφόρηση για τους πρόσφυγες στη γλώσσα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου