Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Διαφωνία Ερυθρού Σταυρού - Κυβέρνησης για τους... Πρόσφυγες!

      
Ενώ προστίθενται άλλα 15 hotspot διαφορετικά νούμερα ως προς τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται αυτή την ώρα εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα δίνουν Ερυθρός Σταυρός και κυβέρνηση.
Ο  αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μιλάει  για πολύ μεγάλο αριθμό προσφύγων, οι νέοι χώροι φιλοξενίας σε όλη τη χώρα κρίνονται απαραίτητοι, και όπως φαίνεται, το κλείσιμο των συνόρων θεωρείται δεδομένο.

Δείτε τα νέα hotspot

Δημιουργούνται 15 νέοι χώροι φιλοξενίας προσφύγων, συνολικής χωρητικότητας 17.400 ατόμων, οι οποίοι ενδέχεται να είναι έτοιμοι και εντός της εβδομάδας. Τέσσερις εξ αυτών θα κατασκευαστούν στην Αττική, και συγκεκριμένα σε:

​Μαλακάσα -Χωρητικότητα 4.000 ατόμων
Αφίδνες -Χωρητικότητα 3.000 ατόμων
Αγιος Ανδρέας -Χωρητικότητα 500 ατόμων
Ελαιώνας (νέος καταυλισμός) -Χωρητικότητας 700 ατόμων

Οι υπόλοιποι 11 θα κατασκευαστούν στις εξής περιοχές:

Δράμα -Χωρητικότητας 800 ατόμων
Θερμοπύλες (νέος καταυλισμός) -Χωρητικότητας 400 ατόμων
Ηπειρος (4 καταυλισμοί σε διαφορετικά σημεία) -Χωρητικότητας 2.000 ατόμων
Θεσσαλία (4 καταυλισμοί σε διαφορετικά σημεία) -Χωρητικότητας 2.000 ατόμων
Λιτόχωρο (θα είναι έτοιμο μετά τις 15/3) -Χωρητικότητας 4.000 ατόμων
Ακόμη η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα ετοιμάσει δομές για 20.000 ακόμη πρόσφυγες και μετανάστες.

Εν τω μεταξύ, διαφορετικά νούμερα ως προς τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται αυτή την ώρα εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα δίνουν Ερυθρός Σταυρός και κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο Ερυθρός Σταυρός, η οργάνωση, δηλαδή, που σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει αναλάβει μαζί με τις υπόλοιπες μη κυβερνητικές οργανώσεις και τους εθελοντές να σηκώσουν το βάρος της διαχείρισης του προβλήματος εν τη απουσία του κράτους, εκτιμά ότι ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων προσεγγίζει ήδη τις 50.000. «Είναι μία καθαρά ανθρωπιστική κρίση, ίσως η μεγαλύτερη στην Ευρώπη διαχρονικά, και πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία» είπε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός, ο οποίος και ήταν αυτός που το πρωί της Κυριακής στο MEGA μίλησε για 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο η Θεανώ Φωτίου, μια από τις υπουργούς που είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση της κατάστασης, επέμεινε λίγη ώρα αργότερα ότι ο αριθμός είναι 32.000. Αργά το βράδυ της Κυριακής, το Συντονιστικό Οργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι σε ολόκληρη την επικράτεια υπάρχουν 33.320 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων οι 27.109 στην ηπειρωτική χώρα.


Σύμφωνα με την ενημέρωση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι κατανεμημένοι ως εξής:


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου