Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Αεροπορική τραγωδία με 62 νεκρούς



© Provided by έθνος.gr

Ένα αεροσκάφος Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Flydubai του Ντουμπάι, (Flydubai Flight 981) που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς το Ροστόφ της Ρωσίας συνετρίβη σήμερα το πρωί κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στο Ροστόφ στην νότια Ρωσία και οι 55 επιβαίνοντες καθώς και τα επτά μέλη του πληρώματος είναι νεκροί, όπως ανέφεραν πηγές στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti και σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass και το αμερικανικό δίκτυο CNN, επικαλούμενοι το κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους flydubai επιβεβαίωσε τη συντριβή ενός από τα αεροπλάνα της νωρίς σήμερα το πρωί στη νοτια Ρωσία, καθώς και τον νεώτερο απολογισμό των 62 νεκρών επιβαινόντων που ανακοινώθηκε από τις ρωσικές αρχές.

Εξάλλου ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέβαλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ζήτησε να τους προσφερθεί κάθε βοήθεια από τις αρχές, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα εκρόσωπο του Κρεμλίνου.

«Η flydubai με λύπη της επιβεβαιώνει ότι η πτήση FZ981 συνετρίβη κατά την προσγείωση, καθώς και τον απολογισμό των θυμάτων αυτού του τραγικού δυστυχήματος», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το αεροπλάνο απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι χθες Παρασκευή στις 20:20 (ώρα Ελλάδας) και το «δυστύχημα σημειώθηκε στο Ροστόφ επί του Ντον γύρω στις 02:50 (του Σαββάτου)». © Provided by έθνος.gr
Η flydubai αναφέρει πως «κάνει ό,τι είναι δυνατό για να συγκεντρώσει πληροφορίες για το δυστύχημα» και προσθέτει πως προσεύχεται για τα θύματα.

Κατά τη συντριβή σκοτώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 62, από τους οποίους 55 επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με τη ρωσική Επιτροπή Ερευνών. Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων είχε προηγουμένως κάνει λόγο για 61 νεκρούς (55 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος).

Το αεροπλάνο της εταιρείας flydubai συνετρίβη και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από μία ώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.
Σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο LifeNews, το αεροπλάνο συνετρίβη σε απόσταση εκατό μέτρων από τον διάδρομο προσγείωσης, κατά την δεύτερη απόπειρά του να προσγειωθεί σε συνθήκες κακής ορατότητας.
Σήμερα το πρωί έβρεχε καταρρακτωδώς στο Ροστόφ επί του Ντον ενώ προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους είχε εκδοθεί από το τοπικό παράρτημα του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.
  Η flydubai, η οποία ανήκει στην κυβέρνηση του Ντουμπάι, ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2008.
Γνώρισε σημαντική ανάπτυξη στη σκιά της μεγάλης αδελφής της, της εταιρείας Emirates, πρώτης στον κόσμο σε όρους διεθνών επιβατών.
Για το 2015, η flydubai ανακοίνωσε στις 10 Δεκεμβριου καθαρά κέρδη 27,4 εκατ. δολαρίων, λιγότερα κατά 59,7% σε σχέση με το 2014, μια μείωση την οποία εξήγησε επικαλούμενη την ισχυρή ισοτιμία του δολαρίου και την αναστολή ορισμένων δρομολογίων λόγω των ταραχών στη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής.
Η εταιρεία, η οποία δεν είχε καταγράψει από την ίδρυσή της κάποιο μείζον ατύχημα, εξυπηρετεί 90 προορισμούς που απέχουν λιγότερο από έξι ώρες πτήσης από το Ντουμπάι, με έναν στόλο 50 Boeing 737.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου