Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Το Ε.Κ./Ν.Δ. για την Ημέρα της Γυναίκας


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ

ΑΠΟΚΑΥΚΟΥ 16  ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 30300  ΤΗΛ. 26340-29614 FAX: 26340-24424






Ναύπακτος, 8 Μαρτίου 2016



 


8 Μάρτη

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας



Στις 8 του Μάρτη του 1857 εργάτριες της υφαντουργίας στη Ν. Υόρκη, διεκδίκησαν πρώτες, ίσα δικαιώματα και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Οι αγώνες αυτών των γυναικών συνεχίζουν να εμπνέουν όλες τις γυναίκες του σήμερα.

Κάθε ημέρα του χρόνου, η γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με προκλήσεις, απειλές, καταπάτηση των δικαιωμάτων της.

Κάθε ημέρα του χρόνου η γυναίκα αγωνίζεται, διεκδικεί και απαιτεί έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις.

Σήμερα, στην Ελλάδα της κρίσης, η γυναίκα πλήττεται με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας. Καλείται να αντιμετωπίσει μόνη της ή με την οικογένειά της το φάσμα της φτώχειας και της λιτότητας.

Ακόμη περισσότερο, σε διεθνές επίπεδο, η γυναίκα εξακολουθεί να έρχεται αντιμέτωπη με συνθήκες προσφυγιάς, ξεριζωμού, απαξίωσης και διακρίσεων στην αγορά εργασίας και στην ίδια την κοινωνία, ενδοοικογενειακής βίας, ακόμη και επίσημης κρατικής βίας σε κάποια κράτη, καλούμενη ταυτόχρονα να υποστηρίξει αγόγγυστα το ρόλο της συζύγου, της μητέρας, της γιαγιάς ως αδιάρρηκτος συνεκτικός κρίκος – και το καταφέρνει παρά όλες τις κακουχίες και δυσκολίες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, χαιρετίζουμε τους διαχρονικούς αγώνες για την απόκτηση ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών των γυναικών.

Συμπορευόμαστε με όσες και όσους αρνούνται να θυσιάσουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τη ζωή τους στο όνομα οποιασδήποτε κυριαρχίας.

Ο αγώνας για ισότητα, ελευθερία, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη είναι διαχρονικός και θεμελιώδης για την ίδια την ύπαρξη της κοινωνίας.



Από το Ε.Κ.Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου