Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Πέντε λεωφορεία με πρόσφυγες στη... Φιλιππιάδα (φωτό)

Πέντε λεωφορεία με πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας στη Φιλιππιάδα (φωτό)

Στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» στη Φιλιππιάδα, έφτασαν λίγο πριν τις 6.00 το απόγευμα πέντε λεωφορεία με πρόσφυγες από τον Πειραιά.
Πρόκειται για τέσσερα λεωφορεία με Σύρους και ένα με Αφγανούς. Οι πρόσφυγες αποβιβάστηκαν  από τα λεωφορεία, καταγράφηκαν από την αστυνομία και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε σκηνή. Τους πρόσφυγες υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Zηρού και οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Κατά σύμπτωση βρεθήκαμε εκεί μαζί με αρκετούς κατοίκους τις Φιλιππιάδας που όμως δήλωναν... προβληματισμένοι... 


Σημειώνεται ότι στο παλιό στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» δημιουργήθηκε υποδομή για να φιλοξενήσει 700 πρόσφυγες και μετανάστες.

«Αγκαλιάζει» τους πρόσφυγες ο δήμος Ζηρού

Κάλεσμα για τη σύσταση εθελοντικής ομάδας υποστήριξης των προσφύγων που έφτασαν νωρίς το πρωί στην Φιλιππιάδα, με είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό και κυρίως με βρεφικά και παιδικά είδη, απευθύνει προς τους δημότες του ο δήμος Ζηρού.
Σκοπός της ομάδας εθελοντών θα είναι αφενός, η παροχή υπηρεσιών για τη στήριξη των προσφύγων και την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών του κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και αφετέρου, άλλων κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, όπως, η πολιτική και περιβαλλοντική προστασία, η καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, η ψυχολογική υποστήριξη, οι ιατρικές υπηρεσίες, οι κοινωνικές δομές, οι παιδαγωγικές υπηρεσίες, η ενισχυτική διδασκαλία, η εθελοντική αιμοδοσία.
Επιπλέον, από τον δήμο Ζηρού γίνεται έκκληση προς όλους τους συλλόγους, φορείς, επιχειρηματίες και πολίτες για τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τη στήριξη των προσφύγων.
Σημειώνεται ότι δημιουργήθηκε συντονιστική επιτροπή διαχείρισης για το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στη Φιλιππιάδα, η οποία αποτελείται από τους 3 αντιδημάρχους Ζηρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου