Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Διαμαρτυρία Κλεπαιτών για τη καθυστέρηση Αποτελεσμάτων Μελέτης



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΕΠΑΪΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Ήβης 13 111 46 Γαλάτσι. Τηλ. 210 2220347




ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝ





ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ &ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

              Γραφείο Υπουργού κ.Παναγιώτη  Σκουρλέτη

              Λεωφ. Μεσογείων 56 – Αθήνα




Ημερ. :  21-3-2016

Θέμα  : Κατολίσθηση στην Τ.Κ. Κλεπά

Κοιν.  : 1) Ι.Γ.Μ.Ε.Μ.

Υ/Ο κας  Γαρυφαλλιάς   Κωνσταντοπούλου

e-mail :kongar@igme.gr

   2)   Δ.Α.Ε.Φ.Κ.

Υ/Ο  κας.     Μαρούλη

      Ε-mail  :yas@ggde.gr

           3) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

               Γραφείο Αντ/ρχη κας. Χριστίνας Σταρακά

e-mail  : anti@aitnia.pde.gov.gr

4)  ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

               Γραφείο Αντ/ρχου κ. Κων/νου Καρακώστα

e-mail: info@nafpaktos.gr

5)  ΠΡΟΕΔΡΟ Τ.Κ. ΚΛΕΠΑΣ Δ.Ε. Πλατάνου Δήμου Ναυπακτίας

                 κ. Κων/νο  Λαϊνη

                 ΚΛΕΠΑ



Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε η γενέτειρά μας Τ.Κ. Κλεπά της Δ.Ε. Πλατάνου του Δήμου Ναυπακτίας, από τα έντονα κατολισθιτικά φαινόμενα της 1-2-2015,επλήγη ανεπανόρθωτα, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της κάτω συνοικίας του χωριού μας και κυρίως στο ιστορικό του κέντρο, δύο (2) σπίτια και ένα κατάστημα αφανίσθηκαν εξ αρχής, άλλα κατεδαφίσθηκαν εκ των υστέρων, σύμφωνα με αυτοψία της Δ.Α.Ε.Φ.Κ., αρκετά έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, καθώς επίσης η πλατεία του χωριού μας και το εσωτερικό οδικό δίκτυο.



Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο Δήμος Ναυπακτίας και το Ι.Γ.Μ.Ε.Μ. υπέγραψαν τον Οκτώβριο του 2015 3μερή σύμβαση για το έργο με τίτλο « Τεχνικογεωλογική μελέτη του οικισμού Κάτω Κλεπά του Δήμου Ναυπακτίας, Π.Ε. Αιτ/νίας και παρακολούθηση της Γεωτεχνικής μελέτης αποκατάστασης της πρόσφατης κατολίσθησης».



Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, μέσω της Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας, υπέγραψαν τον Οκτώβρη του 2015 προγραμματική σύμβαση για το έργο « Διερευνητικές γεωτρήσεις και μελέτες για την αντιμετώπιση της κατολίσθησης στην Τ.Κ. Κλεπά του Δήμου Ναυπακτίας.



Οι γεωτρήσεις ολοκληρώθηκαν τέλος Νοεμβρίου 2015, καθώς επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες μας και οι γεωτεχνικές εργαστηριακές δοκιμές τέλος Ιανουαρίου 2016. Εναπομένουν από το Ι.Γ.Μ.Ε.Μ. μία η δύο μετρήσεις αποκλισιομέτρων στο πεδίο των γεωτρήσεων και εκ των υστέρων η έκθεση αξιολόγησης της Γεωτεχνικής μελέτης της κατολίσθησης και των προτεινομένων παρεμβάσεων καθώς επίσης και η οριοθέτηση του οικισμού, προκειμένου να γνωρίζουν οι συγχωριανοί μας ποιο είναι το μέλλον του χωριού μας και τι πρόκειται να κάνουν με τα σπίτια τους που έχουν υποστεί ζημιές.



Δυστυχώς το Ι.Γ.Μ.Ε.Μ., όχι εξ υπαιτιότητάς του, αδυνατεί να ολοκληρώσειτο έργο του διότι, μετά την ψήφιση του Ν. 4336/2015 Φ.Ε.Κ. 94 Α για την μετακίνηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, εκκρεμεί επί 4μηνο η έκδοση Κ.Υ.Α, καθώς επίσης εκκρεμή, περισσότερο από 1,5 χρόνο, η έκδοση μίας άλλης Κ.Υ.Α. για τις προδιαγραφές Γεωλογικής καταλληλότητας κατολισθαισόντων  οικισμών όπου σύμφωνα με πληροφορίες μας αρμόδια είναι η Γενική Δ/νση Πολεοδομίας, Δ/νση Πολεοδομικού σχεδιασμού και Τράπεζας Γής, Τμήμα Α., του Υπουργείου σας.



Κύριε Υπουργέ,



Επειδή τα συναισθήματα των συγχωριανών μας, θλίψη που έχασαν τις περιουσίες τους, οργή για την επί σειράν ετών αδράνεια των υπευθύνων, παρ όλες τις επισημάνσεις μας, και αγωνία για το μέλλον του χωριού μας, έφθασαν στο ζενίθ, ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας και την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων.

Ευελπιστώντας ότι θα δείτε θετικά και θα επιλύσετε τα λογικά και εφικτά αιτήματά μας, περιμένουμε  έγγραφη ενημέρωσή μας, προκειμένου να ενημερώσουμε με την σειρά μας τους συγχωριανούς μας.





Με τιμή

Εντολή Δ.Σ.

  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΖΩΓΑΝΑΣ                                         ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Τηλ. 6974554949                                                Τηλ. 6974405963

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου