Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ..... ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ




ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 2016
 

         Ο Δήμος Ναυπακτίας  και η Τοπική Κοινότητα Ναυπάκτου σε συνεργασία με το Σύλλογο ‘Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές’  σας προσκαλούν να γνωρίσετε την πόλη μας συμμετέχοντας στο ‘Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού’.

Σας περιμένουμε  στις 11 π.μ την Κυριακή 6 Μαρτίου στην Πλατεία Φαρμάκη. 



Το απόγευμα στις 5.30 σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε στον Αποκριάτικο Παιδικό Χορό στα ‘Παλαιά Σφαγεία’.

Είσοδος Ελεύθερη

                                                  
Ο Αντιδήμαρχος

Γιάννης Ράπτης






                                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                   Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Δ. Ναυπακτίας

 
Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000.
Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.
Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.
Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Όλες οι επιστημονικές εταιρείες συνιστούν στις γυναίκες από την ηλικία των 40 ετών και άνω να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία κάθε ένα ή δύο χρόνια.
Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.
Στη χώρα μας το ποσοστό των γυναικών στις οποίες ο καρκίνος ανιχνεύθηκε σε πρώιμο στάδιο στο πλαίσιο κάποιου προληπτικού ελέγχου εκτιμάται πως είναι σημαντικά μικρότερο από τα αντίστοιχα άλλων ανεπτυγμένων χωρών. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους που καθιστούν την ισότιμη πρόσβαση όλων των γυναικών σε μαστογραφικά κέντρα μία δύσκολη υπόθεση.
Για να βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο,  η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με  χορηγία της εταιρείας καλλυντικών AVON κατασκεύασε και εξόπλισε με  σύγχρονα μηχανήματα μία κινητή μονάδα μαστογράφου.
Σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε. η οποία χρηματοδοτεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, η μονάδα περιοδεύει σε δήμους της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η μονάδα μαστογράφου θα επισκεφτεί το Δήμο Ναυπακτίας, και θα βρίσκεται στο ΚΑΠΗ Ναυπάκτου, στις 16 & 17 Μαρτίου 2016.
Τηλέφωνα για ραντεβού: 2634028919  (9.00-13.00).
Τα ραντεβού θα κλείνονται από 7 Μαρτίου 2016.
                                
                                               Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

·      Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
·      Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
·      Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
·      Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά).

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών
Γιάννης Ράπτης
--
Ράπτης Ιωάννης
Raptis John







ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Tο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Ναυπακτίας εκφράζει θερμές ευχαριστίες:
1.       Στα αρτοποιεία «ΜΗΤΡΟΥ», «ΑΡΤΟΠΟΛΙΣ», «ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ», «ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Α. ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ Γ. & ΣΙΑ ΟΕ», «ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗΣ» και  «ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ» για την διαρκή στήριξη της δομής.
2.       Στην εταιρία «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ» για την συνεχή χορήγηση προϊόντων της.
3.       Στο ιχθυοπωλείο «ΛΟΗ» για την συνεχή χορήγηση προϊόντων του.
4.       Στο ιχθυοπωλείο «ΜΗΤΣΗ» για την συνεχή χορήγηση προϊόντων του.
5.       Στο s/m «LIDL ΕΛΛΑΣ» για την προσφορά του σε αρτοσκευάσματα.
6.       Στην εταιρία πλαστικών «ΚΟΤΡΩΝΗ» για την συνεχή προσφορά της.
7.  Στις εθελόντριες της δομής τόσο του Κοινωνικού Μαγειρείου όσο και του Κοινωνικού Παντοπωλείου για την  εργασία τους.
8.   Στην ανώνυμη κα Ν.Χ. για την προσφορά της σε γλυκά  και πίτες.
9. Στο κατάστημα «ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ GAS»και στους ανώνυμους Γ.Κ.,Α.Ρ.,Ν.Β.,Κ.Κ.,Δ.Κ.,Σ.Π.,Α.Α.,Φ.Α.,Ρ.Α.,Θ.Δ.,Θ.Κ. για την προμήθεια επαγγελματικής συσκευής γκαζιού για τις ανάγκες του Κοινωνικού Μαγειρείου.
10. Στην ανώνυμο  κα Σ.Δ. για την προσφορά της σε τρόφιμα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Μαγειρείου και Κοινωνικού Παντοπωλείου.
11. Στον ανώνυμο  κο Χ.Α. για την προσφορά του σε κρέας για τις ανάγκες του Κοινωνικού Μαγειρείου.
12. Στον ανώνυμο Α.Κ. για την προσφορά του σε κρέας για τις ανάγκες του Κοινωνικού Μαγειρείου.
13.   Στον κο Χρόνη Ευάγγελο για την προσφορά του σε τρόφιμα.
14. Στην «ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ & ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ» Τρικόρφου Φωκίδος για την συνεχή προσφορά σε γάλα και φρούτα.
      Η Τράπεζα  Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι κοινωνική δομή που λειτουργεί στο Δήμο μας προσφέροντας στήριξη σε άπορες οικογένειες και μοναχικά άτομα που πλήττονται από την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
                                                                               Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                                 ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ




Ο Δήμος Ναυπακτίας, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ) και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνουν την Τελική Φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Βόλλεϋ Εφήβων 2015-2016, στη Ναύπακτο.
Οι ημιτελικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν Σάββατο 5 Μαρτίου 2016:
16:00 ΤΑΕΣ Πήγασος Πολίχνης – ΑΣ Πανερυθραϊκός
18:00 ΜΓΣ Εθνικός – ΕΑ Πατρών
Ο μικρός τελικός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 ώρα 13:30,θα ακολουθήσει ο μεγάλος τελικός στις 15:30 και η τελετή βράβευσης των νικητών.
Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο του «ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟΥ» Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.
Καλούμε τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν τη γιορτή του αθλητισμού και να στηρίξουν την προσπάθεια των παιδιών για τη νίκη, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βόλλεϋ Εφήβων.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου