Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Δημοσκόπηση: Στο 3,8% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ


© Provided by έθνος.gr

Στο 3,8% είναι η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, η Alco αναφέρει ότι στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ, με ποσοστό 21,1%, διευρύνει τη διαφορά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 17,3%. Στο 6,1% ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ «πέφτει» στο 5%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 3,6%, η Ένωση Κεντρών με 2,6%, οι ΑΝΕΛ και η Λαϊκή Ενότητα με 2,2% και το Ποτάμι με 1,8%.

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα αναφέρεται μεταξύ άλλων πως ο σχηματισμός άλλης κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή επιλέγεται από το 38% των πολιτών που συμμετείχαν σε γκάλοπ, ενώ στο 21% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που προτιμούν τις εκλογές και στο 22% όσοι θεωρούν προτιμητέα επιλογή να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η αποδοχή της κυβέρνησης έχει υποχωρήσει σημαντικά με την ελληνική κοινωνία να προτιμά το σχηματισμό άλλης κυβέρνησης από άλλα κόμματα.

Όσο για την απογοήτευση που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία, είναι χαρακτηριστικό ότι το 72% των πολιτών εκτιμούν ότι η κατάσταση στη χώρα θα επιδεικωθεί το επόμενο εξάμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου