Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΑΘΗΝΑ : Στη Βουλή χιλιάδες αγρότεςΣτη Βουλή και στον Αγνωστο Στρατιώτη χιλιάδες αγρότεςΧιλιάδες αγρότες βρίσκονται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αγρότες έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος με τα τρακτέρ τους από την Ομόνοια, ενώ αυτή την ώρα έχουν ανάψει φωτιές και καίνε κλαδιά από ελιές και δάφνες, απέναντι από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Οι αγρότες που βρίσκονταν από νωρίς στο Σύνταγμα υποδέχθηκαν με καπνογόνα και χειροκροτήματα τα τρακτέρ, τα οποία βρίσκονται τώρα μπροστά από τη Βουλή.

Μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Συνεχώς καταφτάνουν στο κέντρο αγρότες από όλη την Ελλάδα, ενώ την τελευταία ώρα επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ κλειστή είναι η Συγγρού από το ύψος της Φραντζή, η Πειραιώς από την οδό Κολωνού και η Βασ. Σοφίας από το Χίλτον.
 
Καίνε κλαδιά ελιάς και δάφνης στο μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη

Συσκευή αναπαραγωγής βίντεο από: YouTube (Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων)


Η είσοδος των τρακτέρ στο Σύνταγμα

Συσκευή αναπαραγωγής βίντεο από: YouTube (Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων)


Το πρωί η Αθήνα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μπροστά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αχαρνών όπου είχαν συγκεντρωθεί αγρότες από την Κρήτη. Οι συγκεντρωμένοι συνεπλάκησαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που φρουρούσαν το υπουργείο. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έφτασαν στο σημείο και οι πρώτοι αγρότες από την Πελοπόννησο, που έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από τους Κρητικούς. Κρατούσαν ένα πανό που έγραφε: «Τσίπρα δεν έχεις τσίπα» και παρέμειναν εκεί μέχρι τις 5. Αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή έχουν αποχωρήσει από το υπουργείο και κατευθύνονται στο Σύνταγμα για το μεγάλο συλλαλητήριο, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Αγρότη πολέμα, σου πίνουνε το αίμα».

Τι έγινε στα επεισόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Το πρωί οι αγρότες από την Κρήτη πέταξαν καπνογόνα, ντομάτες και πέτρες κατά του κτηρίου και των αστυνομικών που το φρουρούσαν, οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για ώρα, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ ο δρόμος μπροστά στο υπουργείο θύμιζε πεδίο μάχης, με φωτιές σε κάδους, σπασμένα πεζοδρόμια και ζημιές στην πρόσοψη. «Επίθεση, αγρότες, στους αλήτες» φώναζαν εξοργισμένοι οι Κρητικοί και ακόμα: «Είστε προδότες, μας πουλήσατε, πάνω τους, αγρότες, φάτε τους»! Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές αγροτών, ενώ οι υπόλοιποι συμπαραστεκόμενοι και θέλοντας να δείξουν πως δεν υποχωρούν τραγουδούσαν «Πότε θα κάνει ξαστεριά», του Νίκου Ξυλούρη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε διαμαρτυρία για τις τέσσερις συλλήψεις αγροτών, αρκετά μπλόκα που είχαν ανοίξει αποφασίστηκε σήμερα να ξανακλείσουν.

Συσκευή αναπαραγωγής βίντεο από: YouTube (Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων)

Συσκευή αναπαραγωγής βίντεο από: YouTube (Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων)


http://astronafpaktos-news.blogspot.gr/2015/07/blog-post_49.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου