Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Μπλόκα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο μετά τη δήλωση της Γεροβασίλη

Μπλόκα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο
Στην κλιμάκωση των ενεργειών του και το κλείσιμο περισσότερων εθνικών δρόμων προχώρησαν οι αγρότες, απαντώντας στην κυβερνητική προπαγάνδα και επιμένοντας στο αίτημά τους να αποσυρθεί το σχέδιο Κατρούγκαλου, ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος για το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο.

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία υποστήριξε ότι είναι «πλειοψηφικό» το κομμάτι που ανταποκρίθηκε στα κελεύσματα του Μαξίμου, στήθηκαν νέα μπλόκα με τρακτέρ στον Μπράλο και στο Κιλελέρ, στην παλιά εθνική οδό Λάρισας - Βόλου. Με δεδομένο ότι τα Τέμπη εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά επ' αόριστον, όπως και η νέα και παλαιά εθνική οδός Κορίνθου - Αθήνας, στον Ισθμό, η χώρα έχει στην πράξη χωριστεί στα τρία, γεγονός που προκαλεί τεράστια προβλήματα στη διακίνηση εμπορευμάτων εντός της χώρας αλλά και προς το εξωτερικό.

Αυτήν την ώρα παραμένουν κλειστός ο δρόμος στην Εθνική οδό Αθ8ηνών-Λαμίας τόσο στη Θήβα, στο ύψος του 90ου χιλιομέτρου, όσο και στο Κάστρο και στον Μπράλο, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω των παραδρόμων, με την καθοδήγηση της τροχαίας Εθνικώ Οδών.
Κλειστή είναι και η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, στο Καλαμάκι, όπου και εκεί η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω επαρχιακών δρόμων. Κλειστά παραμένουν τα Τέμπη και τα Μάλγαρα, ενώ οι αγρότες αποφασίζουν την τελευταία στιγμή για το άνοιγμα ή το κλείσιμο των δρόμων.

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, είχε δηλώσει πως «θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την ανταπόκριση ενός μεγάλου μέρους του αγροτικού κόσμου στην πρόσκληση της κυβέρνησης για ειλικρινή διάλογο», δηλώνοντας ότι στην κυβέρνηση έχουν υποβληθεί τρία αιτήματα για διάλογο, ένα στις 10/2 και δυο στις 15/2. «Εκτιμούμε ότι το κομμάτι των αγροτών που ανταποκρίνεται στην κυβερνητική πρόσκληση είναι πλέον πλειοψηφικό», πρόσθεσε και κάλεσε «και τις υπόλοιπες συλλογικότητες να επανακαθορίσουν τη στάση τους και να μην παρασύρονται από πολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες». «Η κυβέρνηση μελετά τα αιτήματα των αγροτών και αμέσως με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες θα γίνει η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό», κατέληξε, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των αγροτών.

Οι αγρότες της Νίκαιας που αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν να προχωρήσουν το πρωί της Τετάρτης σε καταλήψεις όλων των εφοριών της Θεσσαλίας και την Παρασκευή σε κατάληψη του κτιρίου των δικαστηρίων. Τη στάση τους σκληραίνουν και οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών, οι οποίοι προχώρησαν από την Τετάρτη σε πολύωρους πλήρεις αποκλεισμούς του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου